Sajtóközlemény – Szervezetfejlesztés

Európai uniós támogatás segítségével szervezetfejlesztést valósított meg TAPOLCA város önkormányzata
Tapolca Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Programjának keretében 22,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat szervezetfejlesztésére. A 2013. december 2. és 2014. december 31. között megvalósult projektet az Európai Unió az Európai Szociális Alapból 100%-ban támogatta.
Az „ÁROP-1-A-5-2013-2013-0007” számú „Tapolca Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése” című projekt lehetőséget teremtett Tapolca Város Önkormányzata számára, hogy – szem előtt tartva választópolgárainak igényeit – hatékonyan reagáljon a funkcionális és szervezeti változásokra. A projekt lehetővé tette a hatékonyabb szervezeti működést, a funkciók és magasabb szintű közszolgáltatások nyújtását, a lakosság véleményének, elégedettségének megismerését.
A hatékonyabb belső működés érdekében megtörtént a támogató infrastruktúra, a szerződéses kapcsolatok valamint az intézményirányítási modell felülvizsgálata.

Értékeltük a költségvetési helyzetet. A fenntartható gazdálkodás és költségvetési egyensúly megteremtése érdekében költségcsökkentési és hatékonyságnövelési opciók és stratégiák kerültek kidolgozásra.

A projekt keretében optimalizáltuk az Önkormányzati fenntartásban vagy működtetésben álló intézményekkel kapcsolatos feladat ellátási és finanszírozási modellt, melynek során kiemelten kezeltük az üzemeltetési kérdéseket.

A lakosság körében 2 alkalommal átfogó felmérés és elemzés készült az ügyfélszolgálattal, a városüzemeltetéssel valamint a városfejlesztéssel kapcsolatos elégedettségről és felmerülő igényekről.

A Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal, a városi intézmények és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok által nyújtott közszolgáltatások minőségének fejlesztése során beépítésre kerültek a lakossági igényfelmérés során kapott vélemények és fejlesztési javaslatok.

Az önkormányzati feladatok átalakulásával kapcsolatban megtörtént a Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal és intézményei munkatársainak munkaköri és szervezeti besorolásának felülvizsgálata. Ennek kapcsán elemzésre került a szervezeti kapacitáskihasználtság.

A projekt során szerzett tapasztalatok átadására tudásmegosztási rendezvények keretein belül került sor.