Rontsál rá újra! extrém görkorcsolya verseny

A Tapolca Városi Sportegyesület Extrém Sport szakosztálya immáron 5. alkalommal szervezte meg a Rontsál rá újra! Inline Skate Jam görkorcsolya versenyt 2018. augusztus 4-én a Városi Sport- és Szabadidő Centrumban.

Közel 20 görkorcsolyás mérte össze képességeit amatőr és profi kategóriában. A szervezők örömére idén egy nő is szerepelt a versenyzők között, valamint egy román és egy szerb férfi is részt vett a versenyen. A többi résztvevő közül sokan már visszatérőnek számítanak, jöttek Budapestről, Miskolcról és Kiskunfélegyházáról is a tapolcai megmérettetésre.

Idén a pálya vasszerkezete felújításon esett át: lefedték rétegelt lemezzel a pályaelemeket.

Az előző évekhez hasonlóan egy 3 tagú zsűri bírálta a versenyzőket amatőr és profi kategóriában. Pontozták a pályakihasználást, a trükköket és ugrásokat. Mindemelett, a legjobb trükköt bemutató görkorcsolyás is díjazva lett. Ezek alapján amatőr kategóriában az első helyezett Balla Ádám (Budapest), második helyezett László Kevin (Tapolca), harmadik helyezett Rosta Ádám (Budapest) lett. A profik között az első helyen Csüllög Ferenc (Miskolc), második helyen Simon Törpe Ádám (Miskolc), harmadik helyen Osváth Ernő Ádám (Székesfehérvár) végzett. A legjobb trükkért járó díjat, az amatőrben harmadik helyen végző, Rosta Ádám kapta.

A verseny célja az első alkalom óta sem változott, a legfontosabb továbbra is az, hogy összehozza a görkorcsolyás csapatot tapolcai és országos viszonylatban is, így jövőre is biztosan számíthatunk extrém ugrásokra, kerekek gördülésére az extrém pályán.

Az esemény Kekk Sándor, Szabó Csaba, illetve Tapolca Város Önkormányzata hozzájárulásával, Dobó Zoltán polgármesterúr támogatásával jöhetett létre ebben az évben.