Rig Lajos: A terrorizmus minden formája elítélendő

VÁLASZTÁS 2018 – Beindult a választási kampány. Kedden a Fidesz, szerdán a Jobbik tartott sajtótájékoztatót. Lapunk mindkettőn jelen volt.

Szerdán reggel Rig Lajos és Kovács Krisztián a Jobbik helyi elnöke tartott tájékoztatót. Az országgyűlési képviselő úgy vélte, hogy az említett portál a sajtóban elfogadott legalapvetőbb szabályokat sem tartotta tiszteletben, hiszen az újságíró nem tájékoztatta arról, hogy rögzíti a beszélgetést.
– Másrészt Krisztián minden mondatát próbálták, próbálják elferdíteni. Nem gondolom, hogy az baj lehet az, ha valaki külföldön, adott esetben Irakban dolgozik három évet autószerelőként, mint ahogy azt sem látom problémának, hogy megtanulja a nyelvet, megismeri a kultúrát, s akár barátságokat köt a helybeliekkel. Úgy látom, hogy a Fidesz helyi elnöke is, követve az országos félelemkeltő politikát, csak az iszlám terrorizmusra helyezi a hangsúlyt. Mennyivel különb az a terrorista, aki Írországban, vagy máshol, európai terrorszervezet nevében embereket öl. Nem az emberekkel, nem az arabokkal, nem a nemzetekkel van gond, hanem azzal, amit úgy hívunk, terrorizmus. Sajnos ma a Fidesz a félelemkeltésre alapoz, holott lennének a mindennapok során olyan fontos problémák, amelyek megoldásra várnak – emelte ki Rig Lajos.
Természetesen szólt a jobbikos országgyűlési képviselő a köz-világításhoz fűződő témáról is, s cáfolta, hogy megtámadta volna Császár Lászlót.
– Én nem őt támadtam meg, csak szeretném tisztán látni az országos botrányt kavaró beruházás tapolcai vetületét. Adatigényléssel éltem, ami azt jelenti, hogy az egyébként általunk is támogatott, szükségesnek tartott beruházás körülményeit tisztázzuk – mondta, majd hozzátette, a fejlesztést ők is megszavazták a testületben, de a csalást, a visszaélést nem. Ezt szeretnének most pontosan, tisztán látni, a legapróbb részleteket is megtudni.