Rig Lajos: A helyi Fidesz következtetései sántítanak

Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő szerint, a Fidesz helyi szervezet vezetőinek és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőnek  azzal kapcsolatos állításai, hogy magas és fölényes Fidesz győzelem született volna helyi viszonylatban az Európai parlamenti választáson, egyszerűen nem igaz, ahogy a leadott voksokból levont egyéb kormánypárti következtetések is sántítanak.

Rig Lajos országgyűlési képviselő reagált a napokban a Fidesz választási értékelésére

Rig Lajos pénteken tartott sajtótájékoztatóján arra a fideszes bejelentésre reagált, amelyet a helyi pártszervezet az Európa parlamenti választásokat követően osztott meg sajtó nyilvánossága előtt.  ITT A jobbikos képviselő szerint, a számok pont az ellenkezőjét mutatják annak, amit a kormánypárt helyi vezetői állítanak. – Ha megnézzük a kormánypártra leadott voksok számát, illetve az ellenzéki pártokra leadott szavazatokat, akkor kiderül, hogy az utóbbi magasabb, mint a Fideszre leadott voksok összessége. Eközben megközelítőleg hétezer választópolgár nem élt választójogával Tapolcán. Császár László helyi Fidesz elnök messzemenő következtetésket vont le ezekből a számokból, hiszen magabiztos őszi győzelmet jósolt a kormánypártnak. A elnök így fogalmazott: ” a város vezetése ősztől ismét a Fidesz kezébe kerülhet”. Magam és a tapolcai emberek nevében vissza kell, hogy utasítsam a Császár László által elmondottakat, hiszen egyetlen pártnak a kezébe sem kerülhet a város vezetése.

Pártpolitikusok ugyan irányíthatnak egy várost, de azt pártpolitikától mentesen tehetik csak  az őszi önkormányzati választásokat követően- fogalmazta meg véleményét Rig Lajos. A jobbikos képviselő szerint, “a jó Isten mentse meg a tapolcaiakat” attól a kéztől, amely megszüntette Tapolcán a belgyógyászatot, a sebészetet és bezáratta a strandot. Buzdítom a város lakosságát, hogy egy erős összefogásra, egy pártpolitika mentes városvezetésre szavazzanak majd az őszi önkormányzati választáson. – A város jelenlegi vezetése bizonyított, hiszen képes volt összefogással, lobbitevékenységgel visszahozni a belgyógyászatot Tapolcára, képes volt az elmúlt hetekben a kórházzal együttműködésben megszervezni egy nagyon komoly egészségügyi rendezvényt, továbbá a mostani városvezetés modernizálta és nyitotta meg a városi strandot is- hangsúlyozta Rig Lajos a sajtótájékoztatón. /tl/