Rendőrökkel bringáztak az ovisok

A Tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág Tagintézménye, a Tapolcai Rendőrkapitánysággal karöltve idén is megszervezte családi kerékpártúráját, az Ovi – Zsaru program zárásaként.

Molnár András, rendőr őrnagy felvezetésével indult el idén is a családi kerékpértúra.  /Fotó: Májer Edit/

Remek családi program volt /Fotó: Májer Edit/

Az intézménynek kiemelt céljai közt szerepel a gyermekek mozgásra nevelése, így három évvel ezelőtt kitalálták, hogy mindezt a családdal, közösségben valósítsák meg. Nagy sikerrel szervezték meg az első családi kerékpártúrát Tapolca – Diszelbe, az óta pedig minden évben nagy örömmel, együtt tekernek a gyerekek és hozzátartozóik a szabadidős programon. A diszeli művelődési háznál a pihenő remek alkalom, hogy a családok kikapcsolódhassanak, beszélgessenek. Idén is megvendégelték a résztvevőket frissítővel és harapnivalóval, majd emléklappal tették mindenki számára feledhetetlenné a közös délutánt. A kerékpártúrát megelőzősen az óvodában közösen készültek fel a szabályos és balesetmentes közlekedésre.

Nemcsak az óvodások és a szüleik, hanem a testvérek, barátok is együtt tölthették a délutánt. /Fotó: Májer Edit/

A kerékpártúrát felvezető Molnár András, rendőr őrnagytól megtudtuk, hogy a családi rendezvény az Ovi – Zsaru zárása, mely a biztonságos közlekedésre, illetve a közterületen való felelősségteljes tartózkodásra fókuszál. A Tapolcai Rendőrkapitányság biztosításával és közreműködésével a program kiváló lehetőség volt arra, hogy a gyermekek interaktív módon tanuljanak, valamint testközelből megismerkedhessenek a rendőrségi járművekkel, továbbá kialakíthassanak egy életre szóló bizalmi kapcsolatot a rend őreivel.

A gyerekek, a túrát megelőzően az óvodában már beszélgettek a helyes és balesetmentes közlekedésről. /Fotók: Májer Edit/

Az óvodás korú gyermekek baleset – és bűnmegelőzési programját a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság indította útjára, mely mára országossá nőtte ki magát. A gyakorlatban az óvodapedagógusok segítségével valósul meg év közben. Három báb, Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és Rozi eleveníti meg játékosan a leckéket.
/Májer Edit/

A borús idő sem tántorította el a kerékpárosokat. Indulásra kisütött a nap. /Fotók: Májer Edit/