Remek “futó” hétvége

Két nap alatt három versenyen is remek eredményt értek el a Tapolcai Trappolók. Magyar bajnoki címet és érmeket is hoztak haza, június második hétvégéjén.

A keszthelyi Sunset Runon öt Trappoló állt rajthoz, közülük a 7 kilométeres távon Szám Lajos kategóriájában a dobogó második fokára állhatott, Kustos István pedig a 14 kilométeres távon kategóriájában a bronzérmet hozta haza.

A budapesti 25. K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltóversenyen, előbbi távon indulva a négyfős Trappolók – Mazsola csapat, azaz Domán Gábor, Domán Rajmund, Sebestyén Zsolt és Illés Mátyás, 3 óra 7 perc 49 másodperces idővel a hetedik helyen végzett.

A Trappolók – Mazsola csapat, azaz (balról) Illés Mátyás, Domán Gábor, Domán Rajmund és Sebestyén Zsolt. /Fotó: Tapolcai Trappolók/

Velencén rendezték meg az OptiVita 12 órás Ultrafutó Magyar Bajnokságot, ahol Tapolcát három futó képviselte. A verseny érdekessége, hogy éjszaka rendezik meg, este nyolc órától másnap reggel nyolc óráig tart. A Trappolók nyílt (amatőr) kategóriában álltak rajthoz. 117,4 kilométerrel Nagy Miklós elsőként ért célba, így ő „vihette haza” az előkelő Magyar bajnok címet. A dobogó második fokára 112,4 kilométerrel Szalkai Zsolt állhatott, Földesi József pedig az ötödik helyen zárt, 97,4 kilométerrel. Az összesített versenyben Miklós a negyedik, Zsolt az ötödik, míg József a tizedik helyen végzett.
/Májer Edit/

A A velencei ultrafutó versenyen Nagy Miklós első, Szalkai Zsolt második, míg Földesi József ötödik helyezést ért el. /Fotók: Tapolcai Trappolók/