Rakétások találkozója

A hétvégén mintegy 80 fő részvételével rendezte az MN 1480 Baráti Kör az immár hagyományos találkozóját Tapolcán, illetve Badacsonylábdihegyen.

                                                                                                 Fotó: Benedek László

A badacsonylábdihegyi üdülőbe pénteken délután érkeztek meg a távolabb élők, illetve a környékről is többen jöttek az egykori bajtársakkal való találkozás reményében. Az elhelyezkedés után kötetlen beszélgetés kezdődött, ahol az egykori tapolcai rakéta-dandár tisztjei felidézték a régi közös élményeket. Közben készült a finom vacsora, amelyet közösen fogyasztottak el a résztvevők.
Másnap a reggeli után Tapolcán Dobó István szobrát koszorúzták meg a Dobó lakótelepen. A baráti kör nevében Lévai József alpolgármester, Bagdán Ferenc és Kovács Barnabás koszorúzott. Itt Kovács Barnabás nyugállományú alezredes, az MN 1480 Baráti Kör elnöke, a rakétadandár volt törzsfőnöke köszöntött mindenkit. Utána ismét autóbuszra szálltak az egykori katonák, hiszen úti céljuk a sümegi vár és a vármúzeum volt. A folytatásban ismét Badacsonylábdihegy következett, ahol sümegi hölgyek remek néptánc bemutatója emelte a hangulatot.
Nem maradt el a szokásos szombat esti koccintás sem, a vacsora után pedig a szintén hagyományos tombolasorolás kezdődött, illetve éjszakába nyúló beszélgetés, tánc, jó hangulat kísérte a találkozót. Este Dobó Zoltán polgármester is jelen volt. A tapolcaiakat autóbusz szállította haza szombaton este, a távolabb élők pedig vasárnap reggel búcsúztak egymástól a következő évi viszontlátás reményében.