Projektnyitó rendezvényt tartottak

A város szennyvíztisztító telepének korszerűsítésével és szennyvízhálózatának fejlesztésével kapcsolatos projekt nyitórendezvényére várták a meghívott vendégeket múlt pénteken.

Dobó Zoltán (középen) köszöntötte a hivatalos projektnyitó rendezvényen megjelent vendégeket. /Fotó: Májer Edit/

A KEHOP-2.2.1-15-2015-00021 „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 1. (ÉKDU 1.)” projekt keretén belül, a Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat által nyújtott támogatásból, 6,19 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg Tapolca város szennyvíztisztító telepének korszerűsítése és szennyvízhálózatának fejlesztése. A projektnyitó rendezvénynek a Tamási Áron Művelődési Központ adott otthont. A meghívottakat Dobó Zoltán polgármester köszöntötte, majd átadta a szót a kivitelezési munkálatokat végző Colas Alterra Zrt. építésvezetőjének, Szilaski Ádám Lászlónak, valamint Ulrich Andrásnak, a csatorna felújítást végző Bonex Kft. munkatársának.

Szilaski Ádám László (balra), valamint Ulrich András tájékoztatta a megjelenteket és fogadta a kérdéseket. /Fotó: Májer Edit/

Megtudtuk, a munkálatok a tervezett ütemben haladnak. Folyamatban van a csatornahálózat korszerűsítésére vonatkozó vízjogi létesítési engedélyek beszerzése. Hamarosan megkezdődnek a csatornahálózat rekonstrukciójának munkálatai, melyek érinteni fogják a városközpont egyes területeit is. A szennyvíztisztító telep rekonstrukcióját követően október elején került sor az előzetes műszaki átadási eljárás keretében a megújult telep fél éves próbaüzemének indítására. (me)