Próba triál túrát szerveztek a modellezők

A Tapolca VSE modellező szakosztály próba triál túrát tartott a közelmúltban a Csobáncon.

Varga Balázs szakosztályi tag elmondta, régóta terveztek egy hasonló kirándulást. Heten vettek részt a túrán, köztük egy hét éves gyermek. Délelőtt tíz óra körül indultak, délután pedig fél három körül értek vissza a kiindulási pontra. A szigorúan vett triál versenyek szabályainak ugyan nem feleltek meg, de elsődleges céljuk nem is a versengésen, hanem a hasznos szabadidő eltöltésen, a hobbijuk és a kirándulás összekapcsolásán volt. Könnyedebb, személyesebb program volt, ahol volt idő beszélgetni, kikapcsolódni is.

A szakosztály tagjai a sikeres Csobánc túrán. /Fotó: TVSE modellező szakosztály/

Elmondta, világviszonylatban már elterjedt a természetjárás modell autókkal, akár versenyekről, akár csak időtöltésről beszélünk. Ezt szeretnék helyben is megismertetni az emberekkel. Hozzátette, ez nagyon izgalmas kihívás, hiszen az akadályok, amiket le kell küzdeniük ismeretlenek, azokat a természet alkotja. Az előkészületeknél nemcsak az autókat, azokhoz tartozó felszereléseket, hanem a személyekhez kapcsolható szükségleteket is figyelembe kell venni.

Ezekkel az autókkal  értek fel a Csobánc tetejére. /Fotó: TVSE modellező szakosztály/

A szakosztály tervei közt szerepel ezt a túrát a jövőben a nyilvánosság előtt is meghirdetni. Idén is voltak rá érdeklődők, de először szerették volna maguk végigjárni az útvonalat. Most, hogy már megtapasztalták, emberi és technikai oldalról is teljesíthető a vállalás, belevághatnak terveikbe. /Májer Edit/