Pisztrángfesztivál, rengeteg programmal

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivált a hétvégén a Malom-tónál. A programok pénteken kezdődtek és vasárnapig tartanak.

Az ünnepélyes megnyitót hagyományosan az Alsó-tónál felállított színpadon tartották, ahol Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, Dobó Zoltán polgármester mondott köszöntőt, illetve a rendezvény két főszervezője, Mezőssy Zoltán és Végh Tamás kívánt jó szórakozást a pénteken már szép számmal megjelent közönségnek.

A korábbi hagyományokat folytatva a rendezvény ezúttal sok árussal, vendéglátó egységgel, étellel, itallal várta (várja) a vendégeket, s nem mellékesen a három színpadon biztosított hatalmas programkínálattal.  Pénteken a Déli Városkapu Parkban a Full Live Trió, az ÚJ Idők Akusztik, majd Sajcz Gábor harmonikás lépett színpadra, míg a Romkertnél a Babos-Piller Jazz duó, a Csízi Jazz és a   a Full Live Trió biztosította a jó hangulatot. A malomkeréknél lévő színpadon a Quiet Chords, a Sofia Balogh Band és a Melódio Trió zenélt, s közben a sötétedéssel együtt a pazar fényfestés és megjelent a Hotel Gabriella oldalán.  Szombaton délelőtt a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar indította a zenés programok sorát. A délutáni kínálatban az Anna And The Big Faces, a Soul And Emotion, a Brass On The Road, a Blue Cafe Band, a Melodio Duó, a Bardon Ivett – Piller Balázs duó, a Sofia Balogh Band, illetve Sajcz Gábor, a Happy Dixieland Band, az Acoustic Planet és a Biga Acoustic  szerepelt. Ma este 8 órakor lesz a látványos lézershow.

Holnap 10 órakor a Déli Városkapu Parkban  napindító jóga Ramival, 11.30-tól  a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar, 14. órától a Zajongó, 16. órától a Buenaventura. A Romkertben 12.30-tól az Új Idők zenél, 14 órától a Band os Streets, 15 órától a Sofia Balogh Band, 18 órától az Ed Phillips And The Memphis Patrol.  A malomkeréknél 13 órától a Gáspár Szilvi Quartett, 15.30-tól a Tóth Vera Quartett, 18.00 órától a Csopak Demizson ad műsort.

A fesztivál részeként Gion Zsuzsanna mezzoszoprán énekművész és Virágh András Liszt-díjas orgonaművész ad hangversenyt Tapolcai Kamarakórus közreműködése mellett a római katolikus templomban 16.30-tól.

További képek ITT