Pétanque torna gyerekeknek

Szigliget – Tizennégy csapat 42 versenyzője vett részt azon a Szigligeti Csalogató Vándorkupa néven meghirdetett pétanque tornán, amelyet első ízben, hagyomány-teremtő szándékkal rendeztek meg a településen hétfőn.

A szervező, egyben házigazda BSE Szigliget Pétanque szakosztálya nevében – Balassa Balázs polgármester üdvözlő szavai után – Havasi Rita köszöntötte a résztvevőket, s ismertette a játék főbb szabályait, a lebonyolítás rendjét. Kiemelte, hogy fontos cél a gyerekek körében népszerűsíteni a pétanque sportágat, ami remek szabadidős tevékenység. A megnyitón azt is kihirdette a főszervező, hogy idén csak vendég iskola nyerheti el a vándorserleget, miután a szigligetiek már képzettebbek ebben a sportban. A mostani verseny nyertesei például tavaly és az idén is bajnoki címet szereztek az Országos Pétanque Diákolimpia 3. korcsoportjában. A vándorserlegért viszont most nem játszhattak, ezért a zalahalápi és lesencetomaji iskolások küzdöttek meg. A vándorkupát végül a zalahalápi Csontváry Általános Iskola vitte el.

A versenyt a Monteiro Giovana, Széplábi Zsófia, Varga Attila összeállítású szigligeti csapat nyerte meg. A második helyet szintén otthon tartották a szigligeti gyerekek Hadnagy Adrián, Ángyán Szabolcs és Bodó Marcell játékának köszönhetően. A harmadik helyezett zalahalápi együttes (Tóth Kinga Zsófia, Konkoly Emese, Mórocz Noémi) nyerte el egy évre vándorkupát. A település sportcentrumában rendezett megmérettetésen a szigligetiek, zalahalápiak, lesenceiek mellett részt vett még a Tatay Általános Iskola is Badacsonytomajról.