Pénzügyi ismereteket szerezhettek a bankszakembertől

A pénzzel és annak használatával kapcsolatos alapműveltség megszerzését érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni. A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola éppen ezért csatlakozott a címével is sokatmondó, Pénz7 elnevezésű országos programhoz, amelynek keretében legutóbb egy banki szakember bevonásával szerezhettek naprakész ismereteket a tanintézmény diákjai.

Varga Zsolt tanító és a felsős osztály. Korszerű pénzügyi ismereteket szerezhetnek a tanulók. /fotó: TL/

-Tavaly két alsó tagozatos osztályban már tartottunk pénzügyes órát, iskolánk ugyanis regisztrált a Pénz7-re, ahonnan a speciális órákhoz szükséges tananyagot is megkaptuk- mondta el lapunknak Varga Zsolt tanító. A pedagógus szerint, nagyon fontos, hogy a diákok korán megismerkedjenek a sárga csekk, a bankkártya, a készpénz  jelentőségével és biztonságos használatával. Ugyanakkor a fiatalok számára egy pénzzel foglalkozó bankszakember jelenléte, előadása még közelebb hozhatja a témát, naprakész információkkal, érdességekkel egészítheti ki, tágíthatja az ismeretszerzés lehetőségét- fogalmazott.

 Sötét Béláné Csilla pedagógus és Bognár Róbert banki szakember 

Az iskolai előadást a tapolcai Bognár Róbert, aki egy ismert hazai bank szenior vállalati ügyfélkapcsolatokért felelős menedzsere, önkéntesként, egy Budapesten tartott felkészítő képzést követően vállalta. – Igazából nem én adok órát, hanem a tanítók, tanárok munkáját segítjük, hiszen ők nem pénzügyi szakemberek, mi pedig nem vagyunk pedagógusok. Most olyan bankszámla, bankkártya használattal kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat szeretnénk megosztani a fiatalokkal, amelyekre a mindennapi életükben biztosan szükségük lesz. Ugyanakkor  egyfajta rálátást is szeretnék biztosítani a gyerekeknek arra a modern technológiára, amelyet már az internetes felületek, az okos telefonok használata, egyszóval a modern fizetési módok jelentenek a pénzforgalom terén- árulta el lapunknak. /Töreky László/