„Park- Őr” program az adventi biztonságért

A tapolcai rendőrök a polgárőrökkel közösen hívták fel az állampolgárok figyelmét az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrség tagjaival együttműködve 2018. december 8-án a saját kezdeményezésű „Park-Őr” elnevezésű prevenciós program keretein belül a nagyobb áruházak parkolóiban és a karácsonyi vásárok területén tartottak ellenőrzéseket. Karácsony közeledtével ugyanis megnő a forgalom az üzletek, a bevásárlóközpontok és a vásárok környékén. Ezzel együtt jelentősen megnövekszik a vagyon elleni bűncselekmények – úgy, mint a zseblopások, táskákból, járművekből történő lopások és a gépjárműlopások – száma is.

A rendőrök felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a járművekben ne hagyjanak látható helyen értékeket, és ne tartsák pénztárcáikat, irataikat könnyen elérhető ruha-, illetve táskazsebekben. Elmondták továbbá, hogy lehetőleg ne egyszerre intézzék a nagybevásárlást, és ne tartsanak maguknál egyszerre nagyobb összegű készpénzt. A bankkártyás fizetések és az ATM-ből történő pénzfelvételek esetére pedig kihangsúlyozták, hogy a PIN kódokat ne tudják megfigyelni illetéktelenek.