Pár hét múlva kipróbálhatják a strandot Tapolcán?

A péntekre tervezett medencefeltöltést végül hétfőre csúsztatták a strandberuházás kivitelezői, illetve ekkor látogatott ki a helyszínre Rig Lajos országgyűlési képviselő, Kozma Henrik alpolgármester, és Pass Sándor önkormányzati képviselő.

tapstrandaaa

A lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményben az áll, hogy „szemmel láthatóan a végéhez közelednek a strand építési munkái”, amit mi, az újság részéről, külső szemlélőként sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudunk. Tény, hogy sokan dolgoznak a létesítmény területén, több medencét pedig első alkalommal töltött fel a kivitelező.

tapstrand_47aaa

A vízkezelést végző gépészeti berendezések beállítása, tesztelése során történik meg a medencék vízének laboratóriumi vizsgálata is. A hivatalos közlemény szerint a létesítmény befejező munkái folynak, melynek végeztével megkezdődhet a műszaki átadás. A szükséges engedélyek beszerzése mindenesetre hosszabb folyamat lesz, de jó hír a fürdőzni vágyóknak, hogy a próbaüzemet követően – a megfelelő laboratóriumi eredmények, és a szükséges engedélyek birtokában – a nyílt, terheléses próbaüzem már lakossági részvétellel történik. Minderre csak néhány hetet kell várni, ígéri a kivitelező a napokban (július közepén) megfogalmazott tájékoztatójában.

tapstrand_39

Hétfőn tesztelték a csúszdákat is a szakemberek, amelyek minden bizonnyal főként a gyerekek örömét szolgálják majd. Van egy kicsiknek való széles, alacsonyabb csúszda, valamint három magasabb, meredekebb egy másik medencénél. Az egykori nagy medence sorsáról Rig Lajost kérdeztük, aki elmondta, hogy oda lesz majd a tanuszoda, már amennyiben erre pályázati támogatást kap a város. Egyelőre azt a részt eltakarják a strandolók elől, azzal a reménnyel, hogy előbb, utóbb ott is megkezdődhet a fejlesztés, és megtörténhet a létesítmény uszodával való kibővítése.

tapstrand_10aaa

képgaléria