Pályázható milliók helyi programokra és fejlesztésekre 

Épített és szabadtéri közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére mintegy 129 millió forint, továbbá  ifjúsági, szabadidő-, egészségkultúra, sport- és közösségfejlesztő programok támogatására 25,7 millió pályázaton elnyerhető pénz áll rendelkezésére e hónaptól a helyi közösség számára.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy első körben augusztus 15-től, szeptember 30-ig, kulturális és hagyományőrző programok rendezvények, rendezvénysorozatok megvalósításra nyújthatnak be pályázatot helyben tapolcai civil szerveztek, önkormányzati cégek és egyházi személyek.

KTHK ülése a közelmúltban,  a polgármesteri hivatal tárgyalójában /fotó: archív/

A Közösen Tapolcáért Helyi Közösség vezetője, Lévai József lapunknak elmondta, a „közösség által vezérelt helyi fejlesztések” program további elemeiként, most már két újabb pályázati lehetőség is elérhető a tapolcaiak számára. Eszerint, épített és szabadtéri közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére mintegy 129 millió forint, ifjúsági, szabadidő-, egészségkultúra, sport- és közösségfejlesztő programok támogatására pedig 25,7 millió forintnyi pénzösszeg pályázható meg helyben. Tapolca alpolgármestere, a KTHK vezetője elmondta, az említett pályázatok már kiírásra kerültek, a szükséges információk, a pályázati anyagok, a legfontosabb elérhetőségek letölthetők a www.tapolcaclld.hu internetes oldalról. – Az internetes és telefonos elérhetőségeken felül, hetente három fogadóóra is az érdeklődők rendelkezésére áll. Bármilyen, a pályázatokkal kapcsolatos elképzeléssel, kérdéssel, ötlettel bátran keressék munkatársainkat, hiszen így nekünk is lehetőségünk nyílik segíteni, elmondani, hogy mi szükséges a pályázatok kialakításához, befogadásuk előkészítéséhez, a pályázat sikeréhez- biztatja a tapolcaiakat Lévai József. /tl/