Óvodások vidám hete

Gyermekhetet rendeztek a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézményében az elmúlt héten.

Az egész hetet felölelő projekt során olyan tevékenységekkel, programokkal várták a gyermekeket és szüleiket, melyek által érdeklődésüket, kíváncsiságukat, kreativitásukat kiteljesíthették a gyermekek. A tagintézményben jelenleg 68 kisgyereket nevelnek, 3 csoportban. A csoportok vegyes életkorúak, így a programok szervezésénél minden korosztály igényeit igyekeztek kielégíteni. Erről Vargáné Csóri Márta tagintézmény-vezető tájékoztatta lapunkat. Mint megtudtuk, a gyermekhét első napján lufibohócos előadás, lufi hajtogatás és két ugráló vár várta a csöppségeket az óvoda udvarán. Tibi bohóc vidám előadását, a lufiból hajtogatott állatokat nagy tapssal jutalmazták a kis ovisok, majd kipróbálhatták az ugráló várakat. Szerdán immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a már hagyományosnak számító Szivárványkupát. A sportos délelőttön az idén a Hársfa ovisok látták vendégül a Szivárvány ovis gyerekeket. A program zenés bemelegítéssel kezdődött, majd különböző helyszíneken játékos, ügyességi feladatokat kellett teljesíteni.

A kicsik kipróbálhatták a „mocsárjárást”, biciklizhettek akadálypályán, labdáztak, alagútban másztak. Mivel mindkét óvoda kiemelt feladata a mozgás- és egészséges életmódra nevelés, így ezen a délelőttön is arra törekedtek az óvónők, hogy mindenki örömmel vegyen részt a játékokban és közben fejlődjön mozgáskoordinációjuk.

Csütörtökön rendőrautó érkezett az óvodába, mely leginkább a fiúk számára volt nagy élmény, beülhettek, mindent megnézhettek, még a szirénázást is kipróbálhatták, a lányokat közben hajszobrászat várta. A Zajongó együttes előadása indította a délutáni programot, önfeledten énekelték az ismert dalokat a zenekarral együtt a gyerekek. A délután további részében kézműves foglalkozásokkal várták a családokat az óvó nénik, ugyanakkor a Szülői Munkaközösség első alkalommal szervezett gyermeknapi jótékonysági vásárt, ahol az óvónők által készített apró kézműves játékokat és süteményt lehetett vásárolni. A programsorozatot pénteken mozilátogatás tette teljessé.
A rendezvények lebonyolítását teljes egészében pályázati lehetőségekből és a Szülői Munkaközösség hozzájárulásával sikerült megvalósítani a gyermekek és családjaik legnagyobb örömére.