Óvodafejlesztés szülői összefogással

Újabb kerti játékokkal, fagyizó épülettel és egy játéktároló faházzal gazdagodott a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág tagintézménye. Az  építményeket  a pénteki családi nap keretében,  ünnepélyesen  adtak át az ovi apróságainak.

Balról: Horváth Zoltánné óvodavezető  és Dobó Zoltán polgármester.  Köszönet járt a szülőknek
Az új játéktároló kisház oldalfalára  kosárlabda palánk is került

Gáspár Györgyné a Barackvirág óvoda vezetője   lapunknak elmondta, a fejlesztések a szülők adományaiból valósulhattak meg,  többek között a szülői munkaközösségi bál bevételét fordították a nemes célra.  – Ez évben a régi játéktárolónkat sikerült újra cserélnünk, melynek egyik oldalára egy kosárlabdapalánkot is szereltettünk. Vásároltunk egy mókuskereket, de  egy régi vas mászókából fával borított mászófalat is kialakítottak az apukák a gyerekek örömére.

Sok munkát szülői felajánlásokból valósítottunk meg, például az új udvari kis fagyizónkat is egy kedves szülő segítségével tudtuk megépíteni, de az ovi idei virágosítása is a szülők, nagyszülők felajánlásaiból jöhetett létre- árulta el lapunknak az óvodavezető, aki az ünnepségen minden jelenlévő hozzátartozónak megköszönte a pozitív, jó szándékú  hozzáállást.

Az ünnepségen Dobó Zoltán a város nevében mondott köszönetet a szülői munkaközösségnek. A polgármester hangsúlyozta, hogy a most megvalósult fejlesztés nagyon fontos a gyermekek szempontjából, hiszen az  testi-lelki fejlődésüket segíti elő . Mint megtudtuk, a szülői munkaközösségi bál bevétele a gyermeknapi programokat is gazdagította. Többek között kürtöskalácsot sütöttek a nagymamák és anyukák, Dotto kisvonattal utazhatták be a várost a kicsik, ugrálóvár, aszfaltrajz foglalkozás, népi játszótér, fagyizás várt rájuk. A pénteki családi délután a Nyirettyű együttes koncertje és  közös májusfa kitáncolás volt a legfőbb program.  /tl/