Óvatosabb közlekedésre int az időjárás a következő napokban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2019. január 2-án kiadott időjárás-előrejelzése szerint szerda hajnaltól vasárnap estig az ország több területén, így a Dunántúlon is, csapadékra, esőre – akár zivatar kíséretében is -, havazásra kell számítani. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon viharossá fokozódnak a széllökések, mely következtében hófúvásokra is számítani kell!

A Tapolcai Rendőrkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az időjárási-, látás- és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék a biztonságosabb közlekedés érdekében! Tartsanak nagyobb követési távolságot és célszerű lehet az előzések kerülése is!

A havas, jeges úton nyári gumival semmiképp ne induljanak útnak! A téli abroncsok használata akkor is indokolt, ha nincs hó, viszont a hőmérséklet +7 fok alá süllyed! Ilyenkor a nyári gumik tapadása az aszfalthoz már elégtelen.

A gyalogosan közlekedőkre kiemelten figyeljenek a járművezetők, különösen a gyalogos-átkelőhelyek közelében! A gyalogosok számára ködben, sűrű esőben, havazásban akár lakott területen belül is életmentő lehet a láthatósági mellény vagy fényvisszaverő mellény viselése, lakott területen kívül pedig kötelező!