Öt kórus találkozott Tapolcán

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola egy régi  hagyományt indított újra a napokban azzal a céllal, hogy  a zenei nevelést kiemelten kezelő iskolák megismerjék egymás kórusait és megalapozzanak egy jövőbeni szakmai  együttműködést.

Erről a szervezők nevében Vighné Varga Odett intézményvezető-helyettes és Sellyei-Cseh Ágnes kórusvezető tájékoztatta lapunkat. Mint megtudtuk, ennek jegyében találkozott múlt csütörtökön az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola Nagykórusa, a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola Kis- és Nagykórusa, valamint a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola két kórusa, a felsősök alkotta Bárdos Lajos
Gyermekkórus, valamint az alsósokból álló Kicsinyek kórusa. A résztvevők előbb a Malom-tó partján álltak össze énekelni, majd a Tamási Áron Művelődési Központban folytatódott a program, ahol mindegyik kórus bemutatkozhatott. A hangversenyen a Bárdos Lajos Gyermekkórus (karnagy: Király Lajos) a szakmai zsűri értékelése alapján Arany Diploma minősítést kapott. Az Éneklő Ifjúság minősítésére jelentkező Bárdos Lajos Gyermekkart minősítő zsűri tagjai Nagy Tiborné Nyári Ágnes, dr. Kerekesné Pytel Anna és Pethő Balázsné voltak.