Őszi munkák a városban

Ami városi szinten a kinti munkákat illeti, most a lehulló falevelek összegyűjtése jelenti a legnagyobb feladatot, valamint a közelgő télre való felkészülés.

Erről Kozma Henrik beszélt minapi tájékoztatóján. Az alpolgármester úgy fogalmazott, ez azért még elég hosszú időszak, így tervezik egy Tapolcához tartozó hegyi út rendbe tételét is. Konkrétan a Hajagos-hegyről van szó, ahol a régóta komoly gondot okozó csapadékvíz elvezetését szeretnék hosszú távra is megoldani. Szintén még az idei elképzelések között sorolta fel az alpolgármester a Martinovics utca és a Városkapu park közötti járdaépítést.
– Itt egyébként cserélni kel-lett egy csapadékvíz elvezető csövet, mert a régi teljesen tönkre ment. Hasonló munkálatokra lesz szükség a Szent György utcában. Innen a Kisapáti felé vezető út melletti árokba hoznánk lét-re egy átkötést, ezzel a csapadék tekintetében tehermentesítve lenne az említett területet, beleértve a két utcát is. Később itt lehetne ki-alakítani egy nagyobb, zárt rendszert, ami aztán fogadhatná a déli elkerülő út Tapolca felőli oldaláról érkező csapadékot. Nagy szükség lenne egy átvezetésre ennél az útszakasznál, hiszen a nagy esőzések idején jól látszik, hogy gátként fogja meg a vizet az elkerülő út – hangsúlyozta.
Kozma Henrik azt is elmondta, hogy több helyen fákat is ültetnek a városban. A temetőben, a Bányász utca és az Egry utca bizonyos részein.