Összefogás a bűnmegelőzésért

Komplex bűnmegelőzési előadást tartottak a tapolcai rendőrök Monostorapátiban 2018. október 25-én.

Molnár Tibor rendőr főrörzszászlós, Szöllősi Péter rendőr főtörzsőrmester helyi körzeti megbízottak és Juhász Kinga megelőzési főelőadó a helyi polgárőr egyesület tagjaival, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakembereivel tartottak átfogó előadást Monostorapátiban az áldozattá válás megelőzése érdekében.

A rendezvény témája elsősorban a biztonságos vásárlás volt, ezen belül is kiemelten érintették az online rendelések, az áruházi és a háznál történő vásárlások témáját. Elmondták, hogy az interneten keresztül intézett adásvételek alkalmával csak ellenőrizhető és hiteles áruháztól, eladótól vásároljanak, valamint kerüljék a megvásárolt termék árának előre utalását, továbbá tartózkodjanak a gyanúsan alacsony áron kínált portékáktól.

A rendőrök ezenkívül beszéltek a hideg időjárás közeledtével aktuálissá váló tűzifa vásárlások biztonságáról. Elmondták, hogy a téli tüzelőt is csak leinformálható helyekről, hiteles mérés és minőség ellenőrzés után vásároljanak.

A rendezvény végén kitérek az őszi-téli közlekedés veszélyeire is. A „Látni és látszani” kampány keretében felhívták a figyelmet a járművek megfelelő kivilágításának és a láthatóságot elősegítő eszközök viselésének a fontosságára.