Ósdi padok helyett, kiváló német bútorok

Jó állapotú és kiváló minőségű német iskolai bútorzatot, köztük  székeket, asztalokat kapott ajándékba a Batsányi általános iskolai tagintézmény a mai napon. A városnak csak a szállítás költségeit kellett vállalnia Regensburgból Tapolcára.

A batsányis tanulók örömmel segédkeztek a lerakodásnál Rig Lajos országgyűlési képviselőnek

Dr. Komjátiné Nyakó Györgyi a Batsányi iskola tagintézmény vezetője lapunknak elmondta, rendkívül örülnek az adománynak, hiszen az általános iskola  jelenlegi bútorai több, mint három évtizedet szolgáltak már, a gyerekek által használt padok pedig mára különösen rossz állapotba kerültek.

A régi padok nem csak rossz állapotba kerültek az évtizedek alatt, de méretük is azonos, nem igazodnak a gyerekek életkori, testi  sajátosságaihoz

– Egyáltalán nem mindegy, hogy tanulóink milyen székeken ülnek a tanórákon. Ezek a német asztalok és székek nem csak jobbak és szebbek, de méretükben és ergonómiájukban is illeszkednek a gyerekek méretéhez, testi  adottságaihoz. Három különböző méretben kaptuk őket, de állíthatóak is.  Ha meg kellene vásárolnunk egy ilyen minőségű és mennyiségű új iskolai bútorzatot, az nagyjából kétmillió forintba kerülne- árulta el lapunknak az intézményvezető.  Az iskola számára különösen értékes szállítmányt Sándor László IPA tisztségviselő és Rig Lajos országgyűlési képviselő szervezése, munkája  révén kerülhetett át a baráti  német város tanintézményéből a tapolcai iskolába.

Rig Lajos a száznál is több bútordarabot tartalmazó szállítmány fel és lerakodásában is segédkezett.

Az iskolai bútorzat mellé egy csocsóasztalt is küldtek a németek, érthető módon ennek örültek a legjobban a diákok. A kamionban érkezett további három darab elektromos betegágy is, azok a mindszentkállai idősek otthonába kerülnek hamarosan. /tl/