Oktatás és nevelés

Szijártó János – Úgy érzem, elégedettek lehetünk, hiszen alapvető céljainkat teljesítettük, eredményes tanévet zártunk, amelyben 352 gyermek kezdte meg a zene-tanulást.

zeneiskolaevzaro_09aaa

Mindezt Péni Béla, a Tapolcai Járdányi Pál Zenei Alap-fokú Művészeti Iskola igazgatója mondta a minapi tanévzáró ünnepségen. Úgy fogalmazott, hogy az iskola két alapfeladatának, az oktatásnak és a nevelésnek megfelelő összhangban kell lennie. – Nekünk az a dolgunk, hogy a ránk bízott tanulókkal elsajátítassuk az adott tananyagot, nevelést pedig minden pillanatban, minden tettünkkel végzünk. A személyiség formálása, az általunk fontosnak tartott értékek, a szociális érzékenység, a tisztelet egymás és önmagunk iránt, a kultúrára, művészetre, szépre és jóra való fogékonyság olyan értékek, melyek átadása, ugyanolyan fontos, mint a tananyag ok-tatása. Úgy gondolom, ezt az összhangot sikerült megtalálni az idei tanévben is – hangsúlyozta beszédében.
A zeneiskolában négy tan-szak működik. A zongora tanszakot Mózner Miklós vezeti, tanárok: Takácsné Németh Magdolna, Őri Jenő, Nagy Krisztina, Király Emőke Mária, a tanulók létszáma: 84. A szolfézs és ének tanszakot Szigecsánné Freund Teréz vezeti. Tanárok: Hoffmanné VassVirág, Tóthné Kovács Katalin, Tóth-Rompos Patrícia, Le-geza Magdolna, Takácsné Németh Magdolna. A tanulók létszáma 6 (ének főtárgy), illetve 19 fő előképző. A vonós tanszakot Román Iván vezeti. Tanárok: Tóthné Kovács Katalin, Kovács Adrienne, Tihanyiné Orosz Sarolta, Farkas Mihály. A létszám összesen 98 növendék. A fúvós, ütő tan-szakot Haga Kálmán vezeti. Fúvós tanárok: Király Lajos, Tóth-Rompos Patrícia, Zavaczkiné Fehér Éva fuvola, Tarnóczai Géza, Schmidt János, Péni Béla. Ütő: Tóth Péter. Létszám: 151 tanuló.
A gyerekek az idei tanévben is sok szép eredménnyel öregbítetették iskolájuk és Tapolca hírnevét.