Nyílt nap gitárosoknak

Szijártó János – Izgalmas, érdekes nyílt napot tartottak gitárosoknak a napokban Sümegen.

mario_09aaa
Bock Attila (ismertebb nevén Márió a harmonikás) stúdiójában többek között Ibanez gitárokat, valamint a Roland és a Fender közös konstrukcióját, a G5 VG Stratocastert, és még sok érdekességet láthattak, hallhattak a résztvevők. A gitárokat a nap vendége Lukács Peta, a Bikini és a European Mantra zenekarok gitárosa pengette virtuóz módon.
– Régi ismeretség köt össze minket Attilával, így amikor felvetette ennek a bemutatónak az ötletét, azonnal igent mondtam. Az Ibanez hivatalos endorsereként (hangszerek tesztelése, bemutatása kapcsán) elsősorban ezeket a modelleket mutatom be, úgy, hogy a Fonogram Magyar Zenei Díjjal elismert szólólemezemről játszom néhány dalt – mondta el lapunk érdeklődésére.
A közönség kizárólag gitárosokból állt, akiket Márió hívott meg erre a különleges alkalomra. – Ez a mai nap az általam megálmodott és létrehozott stúdió vizsgája is egyben, hiszen itt egy kitűnő gitáros mutat be remek modelleket, hozzáértő zenészek számára. Természetesen lesz folytatás, a mostani alkalom egy negyedévenként ismétlődő sorozat első állomása. Természetesen minden alkalommal más hangszert mutatunk majd be, amiről időben értestem majd a zenészeket – tette hozzá.