Nőtagjait ünnepelte a nyugdíjas egyesület

Ünnepi műsorral köszöntötte nőtagjait a Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete a Tamási Áron Művelődési Központban kedden délután.

A  Nemzetközi Nőnap alkalmából szervezett ünnepségen, a Járdányi Pál Zeneiskola szép hangszeres előadást követően, elsőként Csom János tagtárs kedves szavakkal köszöntötte a jelenlévő hölgyeket, majd  Nyakas László,  a nyugdíjas egyesület tapolcai elnöke mondott ünnepi köszöntőt. Beszédében az elmúlt évszázadok nőjogi küzdelmeiről beszélt, amelynek eredményeként  egy 1977-es ENSZ döntés a Nemzetközi Nőnapot hivatalos világnappá tette.

– A tavasz ébredésének első ünnepe a nőnap, amelynek eredeti üzenete, ha meg is kopott az évtizedek alatt, a szebbik nemnek máig egyik kedves ünnepe maradt.  Mert ők mindig megérdemlik az ünneplést! – hangsúlyozta beszédében Nyakas László elnök, aki az egyesület két tagját születésnapja alkalmából egy, egy csokor virággal külön is köszöntötte, majd Verebélyi Zoltán női nemet dicsérő verses, nótás előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

A nőnapi ünnepség a Batsányi Énekar szép produkciójával, majd Domján Tamás könnyűzenei műsorával folytatódott a tapolcai művelődési központ színháztermében. /tl/