Népszerűek a jiu jitsu családi edzések

Közkedveltek a résztvevők körében a Tapolca VSE Brazil Jiu Jitsu szakosztály, azaz a ZR Team Farkasok egyesület családi edzései, ahol gyerekek és szülők közösen űzhetik a sportot.

A gyerekek és a szülők körében is népszerűek a családi edzések. A márciusi találkozón is jó volt a hangulat. /Fotó: Májer Edit/

A szeptembertől júniusig meghirdetett különleges alkalmak minden hónap utolsó edzésidőpontjára esnek. – Mindenki nagyon élvezi a családi edzéseket. Ilyenkor kevésbé a technikai elemekre, a sportra helyezzük a hangsúlyt, inkább a játék a lényeg, a közös móka. Aztán ahogy a szülők egyre jobban belejönnek, úgy tudunk komolyabb közös munkát végezni. Most sok az új belépő, ehhez fel kell hozni őket is először a megfelelő szintre – tudtuk meg Molnár Gábor szakosztályvezető- edzőtől.

A családi találkozókon kötetlenebb a hangulat. /Fotó: Májer Edit/

Elmondta, Tapolcán nagyon jó a családi edzéseken a hangulat, a közösség – a szülők és a gyerekek is nagyon lelkesek. Ilyenkor a kisebbek elengedhetik magukat és – ahogy az edző fogalmazott – „ugrálhatnak” a szülőkön. Ez is egy út a technika begyakorlásához, illetve, hogy sérülésmentesen finomítsák saját mozgásukat. Ez nem a versenyzőnevelés egy állomása, inkább arról szól, hogy az egész család közösen jól érezze magát egy vidám légkörben, sportolás közben. Idén még két edzést terveznek, de a következő tanévben is mindenképpen meghirdetik a családi találkozókat.

A gyerekek a tanulás, a fejlődés egy másfajta módjával is találkozhatnak ezeken az összejöveteleken. /Fotó: Májer Edit/

Az edzőtől azt is megtudtuk, a szakosztálynak nagyon jót tett a légkör, a helyszínváltás – pár éve költöztek új helyre, a Városi Sport – és Szabadidő Centrum épületébe (korábbi írásunk a költözésről ITT olvasható). Azóta a létszám gyarapodott, a csoportok stabilizálódtak. A téli hónapokban sok pozitívumát élték meg a tavaly év végi épület korszerűsítésnek, azon belül is a nyílászárócserének. Tervben van még saját erőből a szőnyegre egy ponyvaborítás is. /Májer Edit/

Az egész család számára garantált a jókedv. /Fotó: Májer Edit/