Népszerű volt a falunap Zalahalápon

Rengetegen voltak kíváncsiak az elmúlt hét szombatján a halápi falunapi programokra. A kellemes, napfényes időjárás, a színpadi produkciók sokasága, a mindennél jobb halápi lángos, a falunapi gulyás és a pörköltfőző csapatok remekművei gondoskodtak a jó hangulatról.  A település közösségéért hosszú évek óta önkéntes munkát végző tűzoltók, polgárőrök jutalmazása, elismerése sem maradt el a vidámra sikerült szombat délután.

(Nagyításhoz kattintás a fotóra)

falunap haláp 4

 

falunap haláp 5

Fotó: Színpadon a Zajongó zenekar,  kedvelte őket a közönség.

Ideális, bevált helyszíne volt a rendezvénynek a kultúrház mögötti parkos tér, ahova sok helybéli és vendég érkezett, hogy élvezze a színpadi produkciókat, amelyek többsége egyaránt szólt a fiatalokhoz és az idősebb korosztályhoz. Idén különösen sok műsor várta a látogatókat, számos előadó, csoport mutatkozhatott be, ahogy egyéb kiegészítő programokban sem volt hiány.  Tűzoltó és  veterán jármű bemutató, hegyközségi szervezésű borkóstoló, élményautóztatás, pónilovaglás  várta a résztvevőket. A falunap jó alkalom volt arra is, hogy a településért, a faluközösségért végzett önkéntes és áldozatos munkát a nyilvánosság előtt elismerjék, így  számos kitüntetést vehettek át az arra érdemesek.

falunap haláp 1

Igaz Sándor alpolgármester, a megyei tűzoltó szövetség elnökeként adott át elismeréseket a helyi tűzvédelemben önkéntes munkát végző lakosoknak. 10 éves szolgálati érem kitüntetést vehetett át Horváth Zsolt, Illés Gábor, Kocsis Balázs, Lutor János és Tóth Ferenc. 20 éves szolgálatárt Sólyom Károly elnök, 50 éves szolgálatáért Fekete Ferencnek és Illés Ferencnek, 30 éves szolgálatért Csuri Istvánnak, Molnár Istvánnak 40 éves tűzoltó munkáért járt az elismerés. A halápi polgárőr egyesület 2006-ban alakították, az akkori, máig aktív alapítóknak Bedő Lajos Sándornak, Fülöp Zoltánnak, Hubert János Csabának, Igaz Sándornak, Kammerer Tamásnak, Konkoly Krisztiánnak, Szalai Józsefnek, Tóth Ferencnek és Tóth Miklósnak járt a falu, a jelenlegi tagság és a polgárőr szövetség elismerése.

falunap haláp 2

Dézsi János a megyei polgárőr szövetség elnöke a falu lakossága előtt köszönte meg az évtizedes szolgálatot, a helyi egyesületnek pedig felállásának 10 éves évfordulója alkalmából Szent László plakettet adományozott. Szép gesztus volt a szervezők részéről, hogy a falu közbiztonságáért dolgozók házastársainak egy-egy szál virág és őszinte köszönet járt a férjek önkéntes munkáját kísérő  megértő türelmükért.