Nemes cél érdekében dőlt meg a rekord

Gyermekeiket emelték magasba a szülők vasárnap délelőtt a városi moziban. Néhány óra múlva kiderült, új rekord született, megdőlt az Egyszerre felemelt gyerekek korábbi Guinness világrekordja.

2018. a Családok éve. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rendezvényt hirdetett az alkalomból. Az egyik cél az volt, hogy megdőljön egy rekord, az Egyszerre felemelt gyerekek világrekordja. Ehhez 2018. március 11-én, országszerte több településen izgalmas programokkal készültek a családok számára.

Tapolcán egy szép családi, gyermekfilm ingyenes vetítésével ajándékozták meg a résztvevőket.  Pontban 11 órakor,  – amint az a rekordkísérlet elnevezésében szerepelt-  egyszerre emelték föl gyermekeiket a szülők. Mint megtudtuk, a különleges eseménnyel Magyarország számos  városában a gyermekvállalás fontosságára hívták fel a figyelmet a szervezők. Az országos  rendezvény fővédnöke, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, valamint Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, családapa volt.

Tapolcán a mozi nézőtere adott otthont az eseménynek, ahol a város polgármestere köszöntötte a családsegítő szolgálat szervezésének köszönhetően szép számmal megjelent szülőt és gyermeket. – A család a társadalom alapegysége. Család nélkül, gyermekáldás nélkül bármennyire gazdag is egy közösség, egy idő után elsivatagosodik. Ideje tehát megmutatni a magyar társadalomnak, hogy az, amit felemelünk, az a  legfontosabb dolog az életünkben – méltatta a kezdeményezés valódi célját a polgármester, majd néhány pillanat múlva elkezdődött a nem mindennapi rekordkísérlet.   /Töreky László/