Negyven éves a Batsányi Népdalkör

Nívós műsorral ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját a Batsányi Népdalkör a napokban.

A VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központban kezdésként a Füstös Zsuzsi vezette Batsányi Népdalkör hangolta rá a közönséget a jubileumi rendezvényre. A hölgyek egy tapolcai csokorral kezdtek, amelyet kifejezetten erre az alkalomra CD-n is kiadtak, “Jaj de széles, jaj de hosszú a tapolcai utca” címmel. A nézőtérről felhangzó megérdemelt vastaps után Dobó Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket.
A kerek évforduló alkalmából a népdalkör korábbi vezetői is meghívást kaptak az eseményre. A polgármester, az intézmény igazgatója, Havasi Gábor és Füstös Zsuzsi Török Attilánénak, a már elhunyt dr. Kovács Lászlónak, Trombitás Tamásnak, Pontyos Istvánnénak, Kócs Idának, Oláhné Szabó Máriának, Füstös Máriának, Stark Bélának és Tóth Mária Magdolnának mondott köszönetet azért a munkáért, amelynek köszönhetően a csoport ma is él és aktív részét képezi Tapolca kultúrájának.
A VOKE országos szervezet vezetése nevében dr. Havasi József elnök vett részt az eseményen. A vendég a szép, üdvözlő szavak, jókívánságok mellett ajándékkal is kedveskedett a 40 éves évfordulón. A népdalkör CD-je is a figyelem középpontjába került, hiszen Füstös Zsuzsi és Rig Lajos együtt adták át azt a mostani tagoknak, a jubileum jegyében. Mint megtudtuk, a “Jaj de széles, jaj de hosszú a tapolcai utca” című album Tapolcán a könyvesboltokban, a Tourinform irodában és a VOKE-ban is kapható lesz.
A sokak számára minden bizonnyal emlékezetes és mindvégig jó hangulatú gálaműsorban a közönség láthatta, hallhatta a Taliándörögdi Népdalkört, a Tördemic Néptáncegyüttes Színvonal-AMI Kukonyák  csoportját és a Kekeri Citerazenekart.