Ne a bajt hozzuk ide, hanem a segítséget vigyük oda!

Május 26-án arról döntünk, hogy milyen Európában fogunk élni és, s hogy milyen Európát adunk át majd az utánunk jövő generációnak.

Fenyvesi Zoltán (balról) országgyűlési képviselő és Balogh Zoltán, miniszterelnöki biztos Tapolcán tartott lakossági fórumot szerdán este Fotó: szj.

Így fogalmazott Fenyvesi Zoltán a Fidesz-KDNP szerda esti lakossági fórumán Tapolcán, a Tamási Áron Művelődési Központban. Az országgyűlési képviselő kiemelte, földrészünk veszélyben van, s éppen ezért nem mindegy, hogy kik foglalnak majd helyet az Európa-Parlamentben. – Kettészakadt Európa. Vannak, akik bevándorlással kívánják megoldani a népességpolitikát, míg mások, ahogy Magyarország is, a családok támogatásával. A május 26-i választás arról szól, hogy melyik álláspont kap felhatalmazást elképzelései végrehajtásához – tette hozzá.
Az est vendége Balogh Zoltán, miniszterelnöki biztos volt, aki arról beszélt, hogy jelenlegi létünket egy olyan világfolyamat veszélyezteti, amely pillanatnyilag is több millió embert tart mozgásban. – Sajnos ezt sokan nem hiszik el, nem érzékelik, ahogy a magyarországi ellenzék sem akarja ezt észrevenni. Az élet számos Nyugat-európai ország nagy városában szinte élhetetlenné vált, nem gyarapodik, s egyre kiszolgáltatottabbá válik. Az a tétje a Európa-parlamenti választásoknak, hogy megállítsuk azt a folyamatot, ami idehozza a bajt, ugyanakkor ott segítsünk, ahol maga a probléma keletkezett. Ne a gondot hozzuk ide, hanem a támogatást vigyük oda. Azokat, akik az itteni életet veszélyeztetik, pedig nem szabad ide beengedni – hangsúlyozta.