Napsütéses jókedv a borutakon

A napfény, a jó idő, a kellemesen szellős időjárás a hegyet is megszépítette szombaton. A Szent György-hegyi Napok borútjainak népszerűsége töretlen.

(kattintás a képekre a nagyításhoz)

borút 6

borút 7

Varga József  kiváló olaszrizlinggel fogadta borrajongókat, de remek cabernet és rizlingszilváni is került a poharakba.

Ahogy a megelőző évek rendezvényein, idén is három helyszínről, Raposkáról, Hegymagasról és Kisapátiról indult borút, mindenhol szép számú résztvevővel. Az ötezer forintos részvételi költség, gravírozott pohárra,  több fajta, húsz-huszonöt különböző bor fogyasztására és a megérkezéskor egy finom ebédre jogosított.

borút 3

borút 2

“Eligazítás.” Tóth János Zoltán hegymagasi polgármester, a borút fontos tudnivalóit osztja meg a résztvevőkkel

A napsütéses, kellemes időjárás remek programmá varázsolta a hegyjárást, nagyban hozzájárulva a borkóstolás élvezetéhez is.

borút 5

Amíg a raposkai „Szent Mihály Borút” esetében számos kistermelő pincéje nyitott ki az alkalomra , addig hegymagasi „Szent György Borúton” már a neves nagyobbak, Nyári Ödön, Szászi Endre, Horváth Árpád és a hozzájuk hasonlóan „nagyban” gondolkodók is a vendéglátók között voltak. Itt egyébként a résztvevők száma miatt, hogy egy-egy pincét ne terheljen le túlságosan a tömeg, két csoportban, két irányba indultak el a Balaton legszebb tanúhegyének borturistái.  Előtte azonban, a hegymagasi kultúrházban, egy konyhai fali terítő kiállítást is megtekinthettek a regisztrálók, akiket hagyományosan finom borokkal és harapnivalóval fogadott a házigazda település.

borút 1