Nagy segítség a mozgáshoz

Szijártó János – Elektromos járművet vehetett át a tapolcai Vitok József csütörtökön délelőtt Batsányi utcai otthonában Rig Lajos országgyűlési képviselőtől. Az ajándék németországi adományokból származik.

vitokbacsi_06aaa

A járművet a tapolcai önkormányzat szállíttatta a helyszínre. Dobó Zoltán polgármester az átadás után elmondta, hogy látva a szűk kaput, felajánlotta az idős párnak a város segítségét a bejárat javítását, szélesítését illetően. Ugyanis a mozgássérültek számára kialakított kerekes jármű viszonylag egyenes terepet, és némileg szélesebb bejáratot igényel. Rig Lajos külön kiemelte Sándor László (IPA tisztségviselő) segítségét, aki németországi kapcsolatát Tapolca javára fordította, immár két teherautónyi adomány formájában. Ebből származik az új, most átadott jármű is. – Nagy öröm számunkra, hogy megfelelő helyre került a motoros rokkant kocsi és jó volt látni, amint a bácsi boldogan felült rá – tette hozzá a képviselő.

Dr. Hubert János háziorvos is azt mondta, hogy az ajándék jó helyre került, hiszen az idős pár több betegségben is szenved, gyakorlatilag a mozgásterük a lakásra és annak kicsi udvarára terjedt ki. –Érdekes, szokták mondani, hogy nincsenek véletlenek. Alig egy hete keresett meg lelkiismeretes gondozónőjük, és jelezte a gyógyászati segédeszköz, motoros szék szükségességét, majd pár nappal később Rig Lajos látogatott meg. Mint kiderült, éppen azért, hogy megtudja, kinek lenne szüksége egy ilyen járgányra. Azonnal kijöttünk ide a családhoz, közölni az örömhírt, hogy alig egy héten belül teljesült kívánságuk – mondta a háziorvos. Majd hozzáfűzte, bízik a folytatásban, hogy jut még hasonló ajándék a megtépázott magyar egészségügy szerencsétlen rászorultjainak.

Vitok József boldogan ült fel az elektromos járműre, majd a technikai paraméterek megvizsgálása után néhány manővert is hibátlanul, magabiztosan elvégzett. Majd a fal mellé leparkolva zokogásban tört ki. A hála és az öröm könnyei voltak, erre a szép ajándékra, ami a helyváltoztatás lehetőségét biztosítja számára, nem számított.