MSZP: Kormányváltó hangulatot van

Gőgös Zoltán az MSZP országos elnök-helyettese, megyei elnök Tapolcán közölte, hogy az 500 ajánlást viszonylag gyorsan összegyűjtötték, így Kárpáti Lajos immár hivatalosan is képviselő-jelölt. Ugyanez igaz a párt ötvennyolc jelöltjére is, nekik is gyorsan összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás. – Az is nagy öröm volt számunkra, hogy két nap alatt országos listát tudtunk állítani. Úgy gondolom, kormányváltó hangulat van az országban – tette hozzá.

Gőgös Zoltán a Tamási Áron Művelődési Központban rendezett fórumon az Elios ügyről is szólt, ami szerinte az Orbán kormány által intézményesített korrupció. – Ugyanezt tapasztaltam a földbérleteknél, a hortobágyi legelő bérbeadásoknál, így mi ezeket a témákat nagyon alaposan kivizsgáljuk. Tudjuk, hogy Tapolcán is volt Elios-os beruházás, így természetesen ezzel is foglalkozunk. Európában nincs példa arra, hogy egy kormányfő családja ilyen szinten beleavatkozik az uniós források lehívásába. Normális demokráciában az nem fordulhat elő, hogy családi alapon osztogatják a pénzt. Bízom abban, hogy az előttünk álló választáson mindez nem marad büntetlenül. A többi párttal való együttműködésre irányuló kérdésünkre a politikus elmondta, természetesen a demokratikus erőkkel összefognak. Bár közös listák nem lesznek, de szoros szövetségben maradnak a Párbeszéddel és a liberálisokkal, egy kicsit lazább, de koordinált szövetségben a DK-val.

Dr. Harangozó Tamás szocialista politikus késve érkezett a tájékoztatóra, mivel ezen a napon “lepte meg” Lázár Jánost Kormányinfó közben Elios-os dokumentumokkal. A szocialista képviselő azt kérte Lázártól, tisztázza, kinek volt köze az ügyhöz. Az azonnali választ viszont már nem várta meg, mert sietett a tapolcai fórumra, ahol több más mellett erről a témáról is beszélt az érdeklődőknek Harangozó Tamás.