Mobil bűnmegelőzési centrum Tapolcán

A bűnmegelőzési szakemberek hasznos prevenciós tanácsokkal igyekeznek elősegíteni, hogy az ünnepi készülődés békés és zavartalan legyen.

A Tapolcai Rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2018. december 10-én délelőtt Tapolca belvárosában egy speciálisan átalakított kisbuszban, a mobil bűnmegelőzési centrumban várták a lakosságot. A prevenciós szakemberek a „Fókuszban a biztonság” elnevezésű pályázat keretén belül a vagyon- és áldozatvédelem mellett, a kábítószer-megelőzés témakörében tájékoztatták az érdeklődőket.

A rendőrök felhívták a járókelők figyelmét arra, hogy vásárlás közben pénztárcájukat, kézi táskájukat ne tegyék a bevásárlókosárba, bevásárlókocsiba vagy a nadrágjuk hátsó zsebébe. Elmondták továbbá, hogy lehetőleg csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire aznap várhatóan szükségük lehet. Hangsúlyozták, hogy az ajándékok kiválasztásakor, ruhák felpróbálásakor is őrizzék meg éberségüket, az előzetesen megvásárolt termékeket, ajándékokat soha ne hagyják felügyelet nélkül.