Mindenkinek bőven lesz mire emlékeznie

Elballagtak a végzős diákok, évet zártak a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézményében és Kazinczy Ferenc Tagintézményében június 22-én és 23-án.

Az ünnepély mindkét intézményben az osztályok kivonulásával, a Himnusz eléneklésével kezdődött. A Bárdosban Gál Attila intézményvezető helyettes köszöntötte a megjelenteket. Reményét fejezte ki, hogy a ballagó diákok szép emlékeket visznek magukkal, megállják további tanulmányaik során és az életben is  a helyüket. Megtudtuk, hogy a negyvenhat tanuló közül huszonegyen mennek gimnáziumba, tizenhárman szakgimnáziumba és tizenketten szakközépiskolába. Örömteli az iskola számára, hogy az utóbbi évekhez viszonyítva az idei tanévben volt a legmagasabb az odajáró diákok száma. Ötven kitűnő tanulóval büszkélkedhet az intézmény, akik könyvjutalomban részesültek, valamint – a kazinczysokhoz hasonlóan – Tapolca város felajánlásának köszönhetően ingyenes mozilátogatáson vehetnek majd részt hétfőn és a Fővárosi Nagycirkuszba is kapnak belépőt. A nyolcadikosok közül Bárdos Emlékplakettben részesült Bánhegyi Dóra Viktória, Borsos Barbara, Stark Eszter Anna.

Bárdos Emlékplakettben részesült Bánhegyi Dóra Viktória, Borsos Barbara, Stark Eszter Anna.

A Kazinczy iskola kitűnő tanulóit Bodor Tamás tagintézményvezető sorolta fel: 1. a: Nagy Noémi, Németh Luca, Puha Kíra Anna, Simon Jázmin, Sipos Amanda, Szabó Laura, Tóth Laura. 1. b: Egyed Roland, Kondor Balázs, Szalai Bálint Áron, Tóth Balázs. 2. a: Bárány Ábel, Czeiner Maja, Gadó Zsombor, Kis Dalma Letti, Németh Sebestyén, Stiglicz Márton, Varga Balázs Ferenc. 3. a: Horváth Regina, Kárpát Júlia 3. b: Németh Emília Anna, Varga Veronika. 4. a: Egyed Tamara, Sabján Szonja. 4. b: Schmelka Bence, Steiner Anna. 5. a: Fáncsi Dorián. 5. b: Tóth Kristóf Szabolcs, Vajai Kitti. 5. c: Frantal Georgina, Kárpi Lili Sára, Szita Márton Tibor. 6. c: Czeiner Flóra. 7. c: Harangozó Réka, Papp Mercédesz, Szabó Boglárka. 8.b: Horváth Csaba, Mátyás Donát. 8.c: Bukovinszki Gergő.

Mindkét intézményben beszédet mondott Bajner Imre igazgató. „Az idei ballagás is hasonló menetrend szerint történik, ahogy tavaly és az azelőtti években. Első gondolatom az volt, hogy idén sem változik semmi? Aztán némi merengés után arra a megállapításra jutottam, hogy a ballagási ünnepségeinkben éppen az a szép, hogy minden évben ugyanaz, de mégis más, mert az ünnepség főszereplői évről évre változnak.” A kirepülő diákokat igyekezett további tanulásra, kitartásra serkenteni, ezzel kapcsolatban a munkaerőpiac igényeinek változásairól beszélt. A közeljövőben nem elképzelhetetlen, hogy egyre több munkaerőt fognak majd robotokkal kiváltani, és ekkor azok az emberek veszítik el először munkahelyüket, akik szakképzetlenek, őket lehet gépekkel pótolni.

Mindkét intézményben egy-egy tanuló mondott verset, búcsúzott el és mondott köszönetet a nyolcadikosok nevében tanáraiknak, az iskolának. Horváth Csaba kazinczys tanuló úgy fogalmazott, „sokkal jobbak voltunk, mint rosszak”, és „mindenkinek bőven lesz mire emlékeznie” az elmúlt nyolc évből. Idén sem maradhatott el a színes lufik magasba eresztése, jelképeként annak, hogy az általános iskolai évek elszálltak.

Idén sem maradhatott el a színes lufik magasba eresztése.