Mi újság? – városrészi médiafórum Tapolcán

“Mi újság?” címmel városrészi fórumot tartott a tapolcai média a lakossággal való személyes találkozás, javaslatok, ötletek, témák összegyűjtése céljából a Dobó városrészben.

A Batsányi Tagintézményben Kovács Melinda, a városi tévé főszerkesztője és Szijártó János, a Tapolcai Újság főszerkesztője várta az érdeklődőket házigazdaként. Meghívásukra a körzet önkormányzati képviselője, Sólyom Károly is részt vett a fórumon.
A két főszerkesztő ismertette a tévé, az újság, valamint a kapcsolódó online felületek főbb paramétereit, s egyúttal jelezték, hogy nyitottak a nézők, olvasók javaslataira.
A viszonylag szerény érdeklődés ellenére számos téma került a figyelem középpontjába. Az egyik felvetés arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakótelepen lévő “nagy” játszótérnél lévő “Behajtani tilos” táblákat gyakorta figyelmen kívül hagyják az autósok, csakúgy, mint a 30 km/órás sebességkorlátot. Arról is szó esett, hogy olvasóink, nézőink időnként ismeretlen fiatalok csoportosulását észlelik a laktanya töltőállomáshoz közeli sarkánál. Mint elhangzott, kábítószerre gyanakodnak. Hasonló okot látnak még két használaton kívüli épület esetében, ahova a hiányzó rács miatt rendszeresen másznak be fiatalok. Lényeges észrevétel volt az is, hogy az óvoda bejáratánál naponta szabálytalanul parkoló autókat látni, ugyanis ott állnak meg a szülők, nagyszülők, amíg a gyermeket beviszik az épületbe. Alig pár méterrel odébb van a tágas parkoló. Ugyanennél a helyszínnél a helyi járatú autóbusz is megteszi azt, amit nem kellene, ugyanis odafüstöl az óvoda bejárati ajtajába. Jó lenne, ha kissé tovább gurulna, amikor leszállnak az utasok. Erre Sólyom Károly is reagált, mint mondta, ha a jövő évtől város saját kezébe veszi a helyi autóbusz közlekedést, akkor erre külön figyelnek majd. Persze a megoldás már most sem lenne rossz, hiszen 3 hónap van még ebből az esztendőből. Szintén probléma, hogy az iskola mögötti hídnál van egy villanytrafó és egy termetes nyárfa. Nagy szél esetén fennáll annak a veszélye, hogy a fa rádől az elektromos berendezésre.