Mi lesz a lebontott kórházporta helyén?

Gyakran idézett, tréfásnak hangzó gondolat, hogy „egy biztos dolog van az életben, az pedig a változás”. Hogy a változás jó, vagy inkább rossz irányba vezet, vagy vezetett, az gyakran politikai, közéleti viták témája.

Ki gondolta volna, mondjuk egy évtizeddel korábban, hogy a város egyes középületeinek milyen sorsot szán az élet, pontosabban a helyi döntések és a mögöttük lévő gazdasági, közéleti, politikai történések.  Már egy ideje elbontották a Dr. Deák Jenő Kórház hosszú évtizedekig működő portáját. A bontás indokolt volt, hiszen az épület állapota erősen leromlott ez idő alatt, ráadásul a kórház működését érintő változások sem erősítették a porta megtartása mellett szóló érveket. Az ilyen módon funkcióját vesztett épületmaradvány és területrész jelenleg is a város tulajdonában van, tehát a tapolcai önkormányzat lehetőségeitől, döntésétől függ, hogy a jövőben mi lesz a sorsa.

Dobó Zoltán polgármester lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, hogy még nyitott a kérdés, hogy milyen célra hasznosítsák a szóban forgó városi tulajdont, ugyanakkor az elmúlt időszakban felmerült a lehetősége egy esetleges kereskedelmi célú hasznosításnak. Megtudtuk, már elkezdődtek a tárgyalások egy érdeklődővel, aki egy ajándékboltot, illetve mellé egy vendéglátóhelyet (büfét) létesítene ott. Ha a tárgyalások sikerre vezetnek és megegyezés történik, hamarosan a képviselőtestület elé kerülhetnek az üzleti hasznosítás konkrétumai.  Mindenesetre ebben a kérdésben nagy valószínűséggel nem lesz komoly vita, hiszen a jelenlegi állapotnál szinte minden csak jobb lehet. /Töreky László/