Mézes-mázos karácsonyi alkotások a Pelion asztalain

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Tamási Áron Művelődési Központ munkatársai a Mézes-mázas mézeskalács sütő versenyt és kiállítást. A verseny eredményhirdetése és a különleges tárlat helyszíne idén is Pelion Szálloda volt csütörtökön.

Több száz érdeklődő, alkotó, szállodavendég, tapolcai és környékbeli óvodás, iskolás és felnőtt volt kíváncsi a népszerű rendezvény karácsonyi édességekből készült alkotásainak tárlatára. A jelenlévőket a szervező  Tamási Áron Művelődési Központ vezetője köszöntötte, aki elsőként “a szemet és szívet melengető alkotások” készítőinek, szülőknek, háziasszonyoknak, gyerekeknek, pedagógusoknak mondott köszönetet munkájukért.

Barczáné Tóth Boglárka méltatta továbbá a Pelion Hotel vezetését, munkatársait is, akik immár öt éve helyszínt, lehetőséget biztosítanak az esemény rangos megrendezéséhez. Köszönet járt Boronyákné Papp Margitnak az Ambrózia Mézlovagrend tagjának, bioméhésznek, Töreky Pálnénak a Borostyán Cukrászda vezetőjének és Gyevnár Kálmán fazekas, keramikusnak. A három vállalkozó évek óta szakmai szemmel zsűrizi és saját felajánlásaival jutalmazza is a beküldött mézes-mázos kiállítási finomságokat. Az eseményt Dobó Zoltán polgármester nyitotta meg. – Ha megnézzük az alkotásokat, akkor látjuk, hogy egész széles spektrumon nyúltak hozzá a művészek az anyaghoz, egy művészeti kifejezéssel élve, az alkotók uralták az anyagot. Abban bízom, hogy miközben ezek az alkotások készültek, a rosszabb gyerekek is kicsit jobbak lettek, erősödtek az emberi kapcsolatok, barátságok szövődtek. Bízom abban is, hogy a test táplálása mellett a lélek ápolására is alkalmat adott a közös alkotói munka-fogalmazott.

A verseny idei díjazottjai számára a város polgármestere, a TÁMK igazgatója, illetve a zsűri tagjai adták át az okleveleket és a különböző tárgyi jutalmakat, ajándék felajánlásokat. Ajándék nélkül senki nem maradt, de a legjobbak kiemelt díjazásban részesültek. Gyermek egyéni kategóriában Haga Bálint, Tóth Mátyás, Szarvas Borbála, Szarvas Helka és Szörtsey Lili Pálma vehetett át díjat.  A kategória győztese Szarvas Helka lett, második helyezést Nagy Ákos mézeskalács alkotása kapott, a harmadik legszebb kiállítási darabot  Török Vivien és Török Vanda készítette. Különdíjat Bene Vanda szerzett.    A tapolcai óvodák közül a Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézményének Sün Balázs csoportja nyerte meg a fődíjat. A kisiskolai csoportok kategóriájában a révfülöpi általános iskola másodikos diákjai vitték el a pálmát. A középiskolák, fiatal felnőttek kategóriájában a Veszprémi SZC. Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája 3/11 Tapolca-diszeli osztálya vehette át a kiemelkedő munkáért járó fődíjat. A családi és felnőtt csoportban a Töreky-Czinege család, Hegyi Dorka-Hegyi Kovács Katalin páros, a Gönczy Pál alkalmazotti közösség és a Szivárvány óvodai tagintézmény Katica csoportjának szülői munkaközössége munkáit díjazta kiemelten a zsűri.

Kovács Pálné vehette át az egyéni kategória fődíját

Az egyéni felnőtt kategóriában Kovács Pálné első helyezést, Lakatos Veronika második helyet, Tóth Tímea harmadik helyezést szerzett mézes alkotásával. Különdíjban Tóth Gyuláné és Szabó Henriett részesült. A díjak között pezsgő, édesség, torta, csoportos mozijegy és a Pelion szálloda  lobby bárjában  koktélozási lehetőség is szerepelt a szervezők, a támogatók, a zsűri jóvoltából. /tl/