Metszették a fákat, tisztították a víznyelőket

Idén újabb négy fővel bővült a létszám, így jelenleg a vezetőkkel együtt tizennyolcan dolgoznak a város önkormányzatának városüzemeltetési munkacsoportjánál. Januárban és februárban is akadt tennivaló a közterületeken, amit a szokatlanul enyhe, sokáig havazásmentes időjárás is segített az elmúlt időszakban. 

 A korábban célként kitűzött elképzeléseknek megfelelően, számos munkát külső vállalkozók, magáncégek bevonása nélkül, önkormányzati alkalmazásban álló munkacsoporttal végez el a tapolcai városüzemeltetés, de a munkák mennyisége és jellege miatt, egyes feladatokat így is külső vállalkozókra kellett bízni.   Amint azt Bakos Gáborné Brigitta városüzemeltetési csoportvezetőtől megtudtuk, jelenleg a Nyárfa, a Zöldfa, a Berzsenyi Dániel utca és Kazinczy tér környékén folynak munkák. A közlekedők és az ingatlanok, épületek védelmében eltávolítják a belógó faágakat, visszametszik a túlságosan nagyra növő fákat, bokrokat. A visszametszés másik előnye, hogy az önkormányzat fűnyíró kistraktora később dolgozni tud az érintett területen, a fák lombkoronája közelében és alatta.

Mint azt megtudtuk, a munkacsoport tagjainak másik, de nagyon fontos feladata, hogy az utcaszegélyeknél, illetve víznyelőknél összegyűlt kavics, sár hordaléktól és zöldhulladéktól megtisztítsák az utcákat és a víznyelőket. Cél, hogy az említett víznyelőkbe később ne mosódjon be a szemét, hiszen a hirtelen lezúduló csapadék okozta felömlések egyik oka, hogy a leszűkült keresztmetszet nem képes elvezetni a nagymennyiségű csapadékot.

A házak környékén összegyűjtött lombhulladékot az NHSZ nem szállítja el, így ennek a feladatnak egy része is az önkormányzati munkásokra hárul. A takarítás érinti az említett területeken lévő járdaszakaszokat is. /Töreky László/