“Mentális megújulásra van szükség Európában”

Dr. Győrfi Károly, “Európa értékrendi válsága, úton a vég felé”  címmel,  illetve azonos című, frissen megjelent könyve apropóján tartott előadást a tapolcai protestáns templomban hétfőn.

Dr. Győrfi Károly: Európában minden válság értékrendi válságra vezethető vissza

A szerző nem először járt Tapolcán, legutóbb a “Keresztényüldözés a 21. században” címmel tartott előadást, illetve könyvbemutatót a város protestáns templomában, több felekezet hívei előtt. Honthegyi Zsolt evangelikus lelkész rövid köszöntőjét követően, Győrfi Károly közös imára hívta a jelenlévőket, amelyben Európa számára “feltámadást, megtérést, újjászületést” kért Istentől. Az ima nem véletlenül szólt Európáról, hiszen, amint azt az  író vészjósló tényszerűséggel kihangsúlyozta, a kontinens nemzetei, lakossága, vallása és ismert kultúrája jelenleg a megsemmisülés felé halad.

A politikai iszlám az egyik legnagyobb veszély Európára- hangsúlyozta az író

– Minden válság Európában értékrendi válságra vezethető vissza. Ma Európa vezetése úgy viselkedik, mint egy léket kapott és éppen süllyedő hajó agyalágyult legénysége. Az  európai emberek jelentős része mára elfordult Istentől, kereszténységétől, hitétől. Az intenzív agymosásnak köszönhetően a lakosság túlnyomó többsége ma már nem hazában, nemzetben gondolkodik, hanem nemzetköziségben – hangsúlyozta az előadó, majd hozzátette, jelenleg pénzügyi-, gazdasági-, demográfiai-, bevándorlási-, továbbá a mentális egészséget is érintő válság egyaránt sújtja az öreg kontinenst. Győrfi Károly előadásában és könyvében elsősorban az iszlám veszélyeire hívta fel a figyelmet, rámutatott, az Iszlám nem csak egy vallás, hanem elsősorban egy komplex társadalmi rendező elv, egy politikai rendszer, amely győzelemre játszik.

Közben – hangzott el – Európa megindokolhatatlanul egyfajta harmonikus együttélésben bízik, döntetlent, kiegyezést  szeretne elérni az iszlámmal szemben. Az előadó Európa válságjeleit statisztikákkal támasztotta alá, tényszerűen, számokkal, aránypárokkal, de mértékadó politikusok felfogásával, nyilatkozataikkal is bizonyította a fizikális és szellemi tünetek aggasztó és nyomasztó jelenlétét. Kimelte, Európának meg kell változtatnia gondolkodását, ” mentális rendszerváltásra van szükség”. – Vissza kell térnünk keresztény gyökereinkhez, a kontinens nemzeteinek vissza kell állítaniuk önazonosság tudatukat, minden erővel támogatni kell a hagyományos családmodellt és a gyermekvállalást- vázolta fel az európai megmaradás útját a könyv szerzője, az Óbudai Református Egyházközség nyugalmazott felügyelője, korábbi diplomata, író Dr. Győrfi Károly. /tl/