Megújultak az öltözők a Bárdosban

Pénteken adták át immár hivatalosan is a Tapolcai Bárdos Lajos Iskola Székhelyintézmény megújult öltözőit. A pályázati támogatással és felajánlásokból elkészült fejlesztés mintegy 15 millió forintból készült el.

Dobó Zoltán polgármester és Bajner Imre igazgató köszöntője után Gál Attila intézményvezető-helyettes szólt részleteiben is a mostanra igencsak szükségessé vált beruházásról. – A tornatermi öltözők, mosdók, zuhanyzók, a hozzátartozó víz és elektromos hálózati rendszerrel együtt mára elavulttá, korszerűtlenné váltak. Voltak olyan szerkezeti elemek, amelyek szinte muzeális értéket képviseltek. Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy a TAO-pályázat segítségével lehetőségünk nyílik a felújításra. A munkálatok július elején kezdődtek, augusztus végére, az iskolakezdésre be is fejeződtek. Ezért külön köszönet jár mindenkinek, aki valamilyen formában részt vállalt a tervezésben, kivitelezésben. Megtörtént a burkolatok, járólapok cseréje, megújult az elektromos és a szennyvíz elvezető rendszer, a helyiségeket energiatakarékos, mozgásérzékelő világítással látták el. A pályázat azonban nem tartalmazta a tornatermi előtér felújítását, ebben a korábban már megtapasztalt összefogás segített. A  polgármester úr saját keretéből ajánlott fel támogatást a munkálatokhoz, amelyhez a tankerület, a szülői munkaközösség, az iskola alapítványa és több helyi vállalkozó is hozzájárult. Köszönet érte – mondta Gál Attila, aki a közösség erejét e példa okán külön kiemelte.


A beszédek után következhetett az ünnepélyes szalagátvágás, ami a gyerekek számára egy új korszak kezdetét jelentette, hiszen az eddigi állapotok a múlt század közepét idézték, míg mostantól a jelenben érezhetik magukat. Az ünnepséget a műfüves pályán tartott látványos sportbemutató zárta, Hanzmann László testnevelő koordinálása mellett.