Megújuló gimnázium

90 millió forintot nyert pályázaton a Batsányi János Gimnázium energiahatékonysági korszerűsítésre, ezen kívül szeretnének még belső felújításra is támogatást szerezni 50 millió értékben. Az épületben lévő közösségi terek meg-szépítésére a szülői munkaközösség vállalkozott.

Erről Varga Tiborné tájékoztatta munkatársunkat a napokban, miután Dobó Zoltán polgármester a nyertes TOP-os pályázatokról (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) kiadott közleményében az intézményt ki-emelten említette.
Az igazgató asszony óriási jelentőségűnek nevezte a megnyert energetikai pályázatot. – 1971. óta, az épület átadása óta nem történt ilyen mértékű, jellegű felújítás a gimnáziumban. Nagyon lényeges az iskolaválasztásnál a tanulók, szülők részéről a külső megjelenés. Az itt folyó színvonalas szakmai munka mellett végre maga az épület is megfelel majd az elvárásoknak. Az különösen jó, hogy a kiviteli tervek már készen voltak 2016-ban. Mondhatni a pályázat be-nyújtása vonatkozásában a Veszprém megyei önkormányzat és a tapolcai önkormányzat konzorciuma előrelátó volt. Most már következhet a szerződéskötés, a közbeszerzési eljárás, ami előrevetítheti a beruházás 2018-ban történő elindulását. Az említett pályázat mellett van egy előkészületi szakaszban lévő, belső felújításra vonatkozó pályázatunk is, amelyet a Klebelsberg Központ bonyolít. Mi pedig bízunk abban, hogy a támogatást elnyerjük, hiszen nem lenne rossz az sem, ha a belső burkolatok is megújul-hatnának. Ebben az esetben kijelenthetjük, hogy az iskola megfelel a kor elvárásainak – tette hozzá Varga Tiborné.


A Batsányi János Gimnázium a 290 milliós nyertes pályázata, és az előkészítés szakaszában lévő 50 milliós fejlesztési terve mellett az épületben lévő közösségi terek megszépítésére is különös hangsúlyt helyez, a szülők segítségével.
– Bár volumenében kisebb, mégis nagyon fontos számunkra, hogy a szülői munkaközösség támogatásával a tornatermi szárny első emeleti aulájában társalgót alakíthattunk ki. A szülők számára lényeges szempont, hogy a gyerekek a szünetekben is kellemes környezetben lehessenek, így 450 ezer forint értékben vásároltak bútort. Vannak még szabad tereink, és reményeim szerint ez a példaértékű együttműködés folytatódhat az iskola otthonossá tétele érdekében – hangsúlyozta az Varga Tiborné.