Megszentelték a város kenyerét

Idén is térzenével indította az ünnepnapot a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar a Szentháromság-szobornál. Augusztus 20. a korábbi évek hagyományai szerint folytatódott.

A Templom-dombon ünnepélyes zászlófelvonás, koszorúzás, majd szentmise várta a szép számmal érkező érdeklődőket.
– Szeretettel köszöntöm megjelent vendégeinket, a testvérvárosok küldötteit ezen a napon, a Kárpát-medence legnagyobb ünnepén. Nem túlzás ez, hiszen Szent István munkássága, áldozatvállalása, irányt mutató volt mintegy ezer évvel ezelőtt is és valószínűleg ezer esztendő múlva is az lesz – szólt a megjelentekhez Dobó Zoltán.
A polgármester utalt államalapító királyunk Imre herceghez írt intelmeire is, amelyben megjelenik a társadalom legkisebb alapegysége a család, valamint a legnagyobb is, a Kárpát-haza, az állam.

A polgármester a beszéd után a Batsányi Táncegyüttes tagjaitól vette át az új kenyeret, majd Péter atya közreműködésével egyházi szolgálattétellel, a kenyér megáldásával, utána megszegésével folytatódott az ünnepség. Az új kenyérrel most is a táncosok kínálták a résztvevőket a szépen, rendbe hozott, megújított téren a templom előtt.
A nemzeti ünnepen Ács János emlékérmet is adományoztak a tapolcai képviselő-testület döntése nyomán. A Tamási Áron Művelődési Központban Bolla Albertné, a Tapolcai Finn Barátok Köre elnöke vehette át az elismerő címet.