Megnyílt a városi strand

Miután két alkalommal is jó eredménnyel zárult a laborvizsgálat, és a vízkezelést végző gépészeti berendezések, csúszdák beállítása, tesztelése is megtörtént augusztus 8-án délelőtt megnyitották a tapolcai strandot. Ezzel megkezdődött a telt házas terheléses teszt időszaka.

tapstr1aaa

Erről a helyszínen Dobó Zoltán polgármester és Gáspár András az üzemeltető VG Kft. ügyvezetője tájékoztatta lapunkat. A polgármester azt hangsúlyozta, hogy a különböző szolgáltatásokat nyújtó medencék remek látványán túl külön öröm az új közösségi hely létrejötte, ahol a családok, a helyi közösség tagjai együtt lehetnek. –Remélem, mindenki megtalálja majd az örömét az új strandban. Külön ki kell emelnem, hogy köszönet jár Magyarország kormányának a 250 millió forintos támogatásért, amellyel hozzájárultak a közel 500 milliós beruházás megvalósulásához.

Gáspár András arról szólt, hogy a víz kezelését, tisztítását, a rendszer működtetését most már élesben, a fürdőzők aktív részvétele mellett próbálják ki. A jelenlegi próbaüzem várhatóan egy hétig tart, és ha nem adódik semmilyen probléma, akkor utána – a szükséges engedélyek megszerzésével párhuzamban – hivatalosan is megnyitják a fürdőt. A jegyárakon még dolgoznak, de az már biztos, hogy lesz bérlet, illetve több kedvezményes lehetőség is.

tapstrad2aaa

Van egy úszómedence, ehhez csatlakozik egy élménymedence-rész a mindenhol népszerű forgóval, illetve egy jakuzzival.  Használhatnak a vendégek egy meleg vizes, harminchat fokos ülőfürdő-medencét is, továbbá működik három felnőtt, vagy nagyobb gyerekek számára kialakított csúszda érkező medencével, illetve a legkisebbek örömére pancsoló medence, egy biztonságos, széles, enyhe lejtésű csúszdával. Természetesen egy kisebb játszótér is várja az apróságokat.

tapstr3aaa