Megnyílt a Tapolca EXPO

Sorozatban immár harmadik alkalommal rendezik meg a Tapolca Expo – Termelői és Kézműves Vásárt a Csermák József Rendezvénycsarnokban ezen a hétvégén.

Az ünnepélyes megnyitót pénteken délután tartották, s ekkor adták át a vásári elismeréseket is. Ezúttal azonban nem helyezetteket hirdettek ki, hanem “Éltet”, “Szépít” és “Díszít” kategóriákban nyújtott át szakmai díjakat a zsűri. Így ebben a sorrendben a Minden ami levendula és egyéb Tóti finomságok, az ANIKA Szappan-Levendula Birtok Lesenceistvánd és a Diszeli faesztergályosok. Vasárnapig a közönség is szavazhat a legjobbnak, legszimpatikusabbnak tartott kiállítóra. Pénteken a folytatásban megnyitották Zentai Gábor “Tapolcai képek” című fotógyűjteményét, amelyet Hangodi László történész-főmuzeológus ajánlott a közönség figyelmébe. Utána a Batsányi Táncegyüttes műsorát láthatták az érdeklődők.


A szervezők idén is színes programokkal kedveskednek a látogatóknak. Március 16-án, szombaton 10 órakor nyit a helyi termék vásár, 11 órától az Új Idők akusztik zenekar lép színpadra. Délben látványfőzés lesz Szarka Zsófival, 15 órától a Magyarhang együttes műsorát láthatják a jelenlévők.
A vasárnapi programban 11 órától Sajcz Gábor harmonikás, 15 órától a Lunaritas Flamenco tánccsoport előadása szerepel. 16 órakor hirdetik ki a közönségszavazatok szerinti legjobb standokat és termékeket. A vasárnapig tartó rendezvény ideje alatt kézműves gyermekfoglalkozások és gyermekprogramok, valamint Big Green Egg látványsütés vár mindenkit. A rendezvényre a belépés 14 éves kor alatt ingyenes. Napijegy 600 Ft, a rendezvény teljes időtartamára szóló jegy 1200 Ft.

Képgaléria ITT