Megkezdték a tanévet a Bárdos iskolában

Eseménydús nyár után ma újra kitárta kapuit a diákok előtt a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Bárdos Lajos Intézményegysége. A tanévnyitót követően átadták a felújított tornatermet, illetve a gyerekek birtokba vették az új játékos sporteszközt.

Szeptember elsején megkezdték a 2017/2018-as tanévet. /Fotó: Májer Edit/

A tanévnyitó ünnepély egyik legfontosabb mozzanata az első osztályosok köszöntése volt, akik közül sokan megszeppenve kezdték meg általános iskolai tanulmányaikat. A felsőbb évfolyam verssel köszöntötte őket, akik ezt két csoportosan előadott művel viszonozták.

Verssel kedveskedtek az első osztályosok. Háttérben /balról jobbra/ Szűcs Attila, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatójának szakmai helyettese, Bajner Imre intézményvezető, Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere, valamint Gál Attila intézményvezető – helyettes. /Fotó: Májer Edit/

Bajner Imre intézményvezető üdvözölte az iskola régi és új tanulóit, majd pár mondatban kitért arra milyen fontosabb események történtek az előző tanév zárása óta, és mi vár rájuk idén. Elmondta, hogy csak rajtuk múlik – legyen szó diákokról, oktatókról, ott dolgozókról – hogy milyen lesz az előttük álló 180 nap. Kérte a diákokat, hogy tanuljanak és viselkedjenek Bárdos diák módjára, hogy szüleik és tanáraik is büszkék lehessenek rájuk. Beszédében felhívta a figyelmet a sport fontosságára, megemlítve a nyári Magyarországon megrendezett vizes világbajnokságot, és ennek kapcsán megosztotta azt a meggyőződését, hogy mindenki tehetséges valamiben, csak rá kell jönni, hogy miben.

Nyár elején még óvodások, most már általános iskolások. /Fotó: Májer Edit/

A vezető végül köszönetet mondott a –  javarészt a TAO pályázathoz köthető – tornaterem felújításában nyújtott segítségéért Tapolca Város Önkormányzatának, a Tapolca Városi Sportegyesületnek, illetve azon belül a Kosárlabda szakosztálynak, a szülői szervezeteknek, továbbá mindenkinek, aki részt vállalt benne.
Külön köszönetét fejezte ki a Városszépítő Egyesület Nőklubjának, akik a „Tesco – Gyermekeink jövőjéért” pályázat útján nyertek egy szabadtéri játékos sporteszközt, melyet a mai naptól az udvaron a diákok is birtokba vettek.

A nemrég átadott új játékos sporteszközzel (jobbra), a “libegő-lépegetővel” ismerkednek a diákok. /Fotó: Májer Edit/

Miután az intézményvezető megnyitotta a 2017/2018-as tanévet, Gál Attilával névre szóló emléklapot és ajándékot adtak át az elsősöknek.

Névre szóló emléklappal és ajándékkal köszöntötték az első évfolyamosokat. /Fotó: Májer Edit/

A megjelentek a vakáció alatt korszerűsített tornaterembe vonultak, ahol Dobó Zoltán polgármester, köszöntőjét követően Bajner Imrével, illetve Szűcs Attilával, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatójának szakmai helyettesével átvágták a nemzeti színű szalagot. Az iskola második évfolyamos tanulói játékos sport bemutatóval avatták fel a tornateremet. /Májer Edit/

Átadták, majd a diákok felavatták a vakáció alatt megújult tornatermet. /Fotó: Májer Edit/

További képek az eseményről: ITT