Megérett a cserére a kamerarendszer

A városban meglévő jelenlegi kamerarendszer megérett a cserére. Nem csak csak néhány eszköz javításáról, megújításáról van szó. Mint kiderült, az eddig működőképesnek tartott rendszer alkalmatlan funkciója ellátására, annak újraépítése szükséges.

Erről Dobó Zoltán beszélt a pénteki nyilvános képviselő-testületi ülésen a Tamási Áron Művelődési Központ II. emeleti tanácstermében. A polgármester egy hozzá intézett kérdés kapcsán szólt a témáról. Hangsúlyozta, hogy szakemberek bevonásával végeztek állapotfelmérést, s vizsgálták meg a lehetőségeket. Mint elhangzott, ahhoz, hogy hatékonyan működő városi kamerarendszerrel rendelkezzen Tapolca, teljesen új fejlesztésre van szükség.

Az ülésen új tagot is választottak a Turisztikai és Városfejlesztési Bizottságba Bognár Róbert személyében. Az előzményekről nem árt tudni, hogy Sági István az említett bizottság “nem képviselő tagja” megbízatásáról egyéb elfoglaltságai miatt 2018. június 30-i hatállyal lemondott. A képviselő-testület július 12-i rendkívüli nyilvános ülésén tárgyalta a megüresedett külsős bizottsági tag helyére jelölt személy megválasztásáról szóló előterjesztést, ám akkor a Fidesz helyi szervezete által a megüresedett pozícióra jelölt zalahalápi lakos megválasztását nem támogatta a testület többsége. Császár László, a Fidesz helyi elnöke a megüresedett bizottsági hely betöltésére ezúttal a tapolcai Bognár Róbertet jelölte, aki a testület támogató szavazása után az esküt is letette.
Az ülésen számos napirendről tárgyaltak, a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól szóló beszámolók után. Többek között a TIAC VSE támogatási kérelméről, a Tapolca Városi Mozi nevének megváltoztatásáról (az új név: Tapolcai Belvárosi Közösségi Ház) és a 2018-ban nyertes, benyújtott, valamint előkészítés alatt levő pályázatokról. Zárt ülésen bírálták el a rendkívüli települési támogatás iránti kérelem elutasítása ügyében hozott határozat ellen benyújtott fellebbezést, valamint döntöttek a közösségi együttélés szabályait sértő magatartás ügyében hozott határozat ellen benyújtott fellebbezés ügyében.