Megalakult a DK tapolcai csoportja

Megalakult a Demokratikus Koalíció Tapolca és környéke csoportja, Sibak András vezetésével. 

Glázer Tímea (balról), a DK Észak-Nyugat-dunántúli régió koordinátora, Sibak András, a helyi csoport vezetője és Nagy Ildikó, a párt Veszprém megyei 3. választókerülete elnöke

Ezt a csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be Glázer Tímea, a DK Észak-Nyugat-dunántúli régió koordinátora, majd átadta a szót Sibak Andrásnak.
A valamikori tapolcai mszp-s alpolgármester, majd polgármester, országgyűlési képviselő a széles körű összefogást, az egymás meghallgatásának fontosságát, a párbeszédet említette a hatékony politizálás alapvetéseként.
– Abban az időben volt Tapolca igazán eredményes a hosszú távú célok meghatározásában, amikor sokféle vélemény kapott teret a képviselő-testületben. Ezért is gondoltuk, hogy itt is szükséges a közéletbe behozni egy új hangot. Nagyon sok szép eredménnyel büszkélkedhet a város, ezt el kell ismerni, ám nagyon sok gond is jelen van, amelyekre megoldást kell találnunk. Természetesen nekünk vannak jó javaslataink, amelyeket segítő szándékkal szeretnénk a köz javára adni – fogalmazott Sibak András.
Lapunk kérdésére a politikus elmondta, hogy elsősorban most a közelgő uniós választásokra koncentrálnak, ám lassan az őszi önkormányzati választások kapcsán is keresik az együttműködés lehetőségét a városban. Azaz, nem feltétlenül indítanak saját polgármester-jelöltet, ha megfelelő politikai partnereket találnak céljaik eléréséhez.
– Akik ismernek, tudják, hogy baloldali elveket vallok, így nyilván a Magyar Szocialista Párttal szívesen működünk együtt, de legjobb tudomásom szerint az MSZP helyben már tárgyalt a Jobbikkal, így nyilván utóbbival is el tudok képzelni közös munkát – mondta Sibak András, aki külön kiemelte, hogy elismerésre méltónak tartja Rig Lajos országgyűlési képviselő munkáját, ahogy Dobó Zoltán polgármesternél lát pozitívumokat.