Mától Rédli András nevét viseli a Kazinczy iskola tornaterme

A mai naptól Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa- bajnok párbajtőrvívó, a Balaton Vívóklub sportolójának nevét viseli a Bárdos Lajos Általános Iskola, Kazinczy Ferenc tagintézményének tornaterme. A péntek délelőtti névadó ünnepségen elhangzott, hogy a tapolcai sportoló és elért eredményei jó példával szolgálnak az iskola és a város fiataljai számára.

redli-csarnok-4

Az intézmény tornatermében rendezett ünnepségen a tanulók zenei produkcióját követően, Bodor Tamás tagintézmény vezető köszöntötte a megjelenteket, köztük Rédli Andrást, Dobó Zoltán polgármestert, több tapolcai önkormányzati képviselőt, intézményvezetőt és az iskola diákságát.

redli-csarnok-6

Bodor Tamás, majd a város önkormányzatának nevében megszólaló Dobó Zoltán polgármester is azt hangsúlyozták, hogy a tornaterem névadásának egyetlen nagyon fontos oka van, hogy a tapolcai fiatalság megérezze, hogy egy ilyen kis városból, illetve tornateremből elindulva is nagy dolgokat lehet véghezvinni, világraszóló eredményeket lehet elérni.

redli-csarnok-3

Rédli András elmondta, a Kazinczy iskola hajdan zöld linóleumos küzdőteréről indult az ő pályafutása is. A gyerekeknek pedig azt üzente, hogy akarattal, szorgalommal, kitartással ők is eljuthatnak oda, ahova szeretnék.

redli-csarnok

A neves tapolcai sportoló azt is megígérte a jelenlévő diákságnak, hogy a jövőben igyekszik még jobb eredményeket elérni, hiszen óriási megtiszteltetésnek éli meg azt, hogy nevét adhatja annak a teremnek, ahol hajdanán megszerette a sportot. Elhangzott, a tornaterem falait az elkövetkező időszakban olyan képekkel, relikviákkal díszítik majd, amelyek Rédli András versenysikereiről szólnak, illetve a névadóhoz kötődnek. /Töreky L./