Márton-nap a katolikus iskolában

Immár hetedik alkalommal rendezte meg az intézmény a Szent Márton köpenye elnevezést viselő családi napot, november 9-én, pénteken.

A rajzpályázat eredményhirdetése, a képen a legfiatalabb korosztály díjazottai vehették át jutalmukat.

A program délután fél négykor, szentmisével vette kezdetét, melyet dr. Márfi Gyula érsek mutatott be. A templomból az iskola udvarára vonultak a gyermekek tanáraikkal és szüleikkel, ahol egy mazsorettbemutatót láthattak. A játszóudvart és a kézműves foglalkozásokat a város polgármestere és az iskolaigazgató nyitotta meg. Dobó Zoltán beszédében a jótékonykodásra helyezte a hangsúlyt, azon belül is azt fejtette ki, a gyermekek miként tudnának ilyen módon Szent Márton nyomdokaiba lépni. Kezdésnek már az is jó, ha néha leteszik a játékaikat, a tabletet, és segítenek szüleiknek. Rohály János az óvodák rendezvényre való nyitottságát emelte ki, ami abban mutatkozott meg, hogy minden eddiginél többen jelentkeztek az iskola rajzpályázatára. Köszönetet mondott azoknak, akik nélkül ez a rendezvény nem valósulhatott volna meg, a Veszprémi Érsekségnek, a Tapolcai Önkormányzatnak, a Szent Erzsébet Óvodának, a szülőknek, és nem utolsó sorban a kollégáknak. A megnyitóbeszédek után a 2. osztályosok műsora, majd a rajzpályázat eredményhirdetése következett. Az iskola épületében kézműves foglalkozások folytak, ahol lehetőség volt lampiont, Márton-napi lovacskát, könyvjelzőt, levélmanót, sünis ajtódíszt készíteni a pedagógusok segítségével. Az udvaron állatsimogató, zsíros kenyér, sütemények, sült tök és alma, meleg tea várták a megjelentek apraja-nagyját. Az est hátralévő részében tűzzsonglőrök látványos műsora következett, majd a program lampionos felvonulással zárult.

Az iskola épületében kézműves foglalkozások folytak, ahol lehetőség volt lampiont, Márton-napi lovacskát, könyvjelzőt, levélmanót, sünis ajtódíszt készíteni a pedagógusok segítségével.